Anordna ett event

Bjud in till ett lite större event där medlemmar med familj och vänner är inbjudna att delta. Planera eventet i god tid och bjud in så många som möjligt. Om det är en fotbollsklubb det handlar om kan du alltid anordna eventet på fotbollsplanen. Där finns det gott om utrymme för många att samlas.

Marknadsför på sociala medier

Marknadsför eventet via sociala medier för att säkerställa att så många som möjligt ser annonseringen och lockas till att komma. 

Och välj ett datum där de allra flesta har ledigt från arbetet. Men undvik datum nära olika högtider då det finns risk att de allra flesta redan har planer då.

Små tävlingar

Anordna olika små tävlingar under eventet. För exempel dribbla en boll genom en bana av koner, springa en bana med ett ägg på en sked, två personer sätter varsitt ben i samma påse och springer en bana. Möjligheterna är oändliga och endast din fantasi sätter gränser. Ta hjälp av andra för att komma på så många små tävlingar som möjligt.

Profilprodukter under eventet

För att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av eventet är det bra att investera i olika profilprodukter. En profilprodukt är helt enkelt en produkt med idrottsföreningens logga på. Dela ut dom som priser till vinnarna av de olika tävlingarna. 
Eftersom priser alltid är uppskattade får de inbjudna en positiv inställning till föreningen.

Investera i priser som tygpåsar eller vattenflaskor

Tygpåsar med tryck är alltid uppskattade eftersom de har så många olika användningsområden. En bra tygpåse kan användas till att packa ombyte till träning eller tävling, en picknick, strandsaker eller ha med till butiken och packa matvaror i. Tack vare det stora användningsområdet ses din logga av många olika människor under en vanlig dag. 

Även vattenflaskor med idrottsföreningens tryck på är en smart ide. Alla som idrottar behöver en bra vattenflaska som är enkel att ta med på både träning och tävling. 

Dessutom finns det nu väldigt många olika sorter att välja mellan. Samt att du kan anpassa både färg och design efter föreningens egen logga.

Mat och dryck

Att ge bort mat och dryck gratis är absolut inte nödvändigt. Men de borde erbjudas något att äta och dricka under dagen till vettiga priser. 

Oftast är det barnfamiljer som kommer på event för idrottsföreningar och de räknar kallt med att de kan köpa korv med bröd eller liknande på plats. Gör det smidigt och enkelt för de inbjudna!

Dessutom kan du passa på att få in föreningens logga på ytterligare en produkt. Pappersmuggar såklart! Om du erbjuder saft och vatten i pappersmugg för en billig penning kommer de allra flesta att nappa på det. 

Samtidigt sprider du än mer reklam för idrottsföreningen på ett enkelt och effektivt vis. 

Följ upp eventet

Under eventet är det smart att placera en intresselista där personer kan skriva upp sig om de vill få mer information om föreningen. Be om både email och telefonnummer så att det blir enkelt för dig själv att kontakta de som är intresserade. Och låt det inte gå för länge innan du faktiskt sätter dig ner och kontaktar alla som skrivit upp sig.

Du kan även dela ut informationsblad under eventet med grundläggande information om idrottsföreningen. Det gör det enkelt för andra att se vilka dagar och tider som träningar sker rum. Priset är något som alla småbarnsföräldrar vill veta om så snart som möjligt!