Hockey är en av de snabbaste sporterna i världen och de snabbaste spelare skaffar sig lätt stora fördelar på isen.

Snabbheten är lättast att träna upp under barn- och ungdomsåren där varje träningsmoment ska anpassas för att utveckla unga spelares snabbhet på och utanför isen.

Snabbhet ska tränas i början av träningen före annan träning när spelarna fortfarande är pigga och utvilade.

Träning för att förbättra uthålligheten hos unga spelare kan med fördel läggas sist som avslutning på ispasset.

Det är viktigt att träningsveckan innehåller ett par vilodagar där spelare som växer får chans att återhämta sig mellan träning och match.

Utan vilodagar är det nästan omöjligt att utveckla den snabbhet som spelet kräver

Det går bara att vara riktigt snabb under några sekunder. Övningarna som används för att unga spelare ska utveckla snabbhet ska vara några sekunder långa och vilotiden bör vara 10-20 gånger så lång om syftet med övningen är att utveckla snabbheten hos spelarna.

Genom att vila tillräckligt länge mellan varje ny övning och nytt försök hinner varje spelare återhämta sig och ladda upp ny energi för att kunna vara snabb på nytt.

Att köa på träning är viktigt för att bli snabbare. Ett för högt tempo när unga spelare tränar för att bli riktigt snabba tar bort möjligheten för att utveckla snabbhet.

För långa arbetstider i varje moment sänker farten när spelarna blir trötta. Genom att träna snabbhet i några sekunder och att vila sig pigg mellan varje moment utvecklas snabbheten hos unga spelare.

Hur tränar ni snabbhet i ditt lag. Före eller efter annan träning? Hur lång är arbetstiden och hur lång tid vilar ni innan varje nytt moment?


National Strength and Conditioning Association


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp.