Att få skriva en låt till det lag jag följt i med- och motgång i flera decennier är förstås en stor ära och en mycket speciell känsla, säger Markus.
Nästa år fyller Gefle IF fyller 140 år och Som vattendroppar blir ett hav är en låt om historien men också om framtiden.

Om havet och himlen, men framför allt idén om att vi människor hör ihop, att vi bär på samma drömmar och behöver varandra i de utmaningar vi möter. Jag skulle kunna ladda en låt med klacksparkar, tacklingar och mål, men det här är inte den typen av låt. Den här låten vill vara mer “You´ll never walk alone” än “In med bollen i mål”.

Produktionen av Som vattendroppar blir ett hav involverar totalt närmare 30 personer. Dessutom har Markus haft möten med Carrick-läktaren, GIF:s supporterklubb, som kommit med bra input kring låten. Deltagit i skapandet av låten har Daniel Lindblom, Christer “Muttis” Björklund, Sverker Magnusson, Moa Lönnqvist och Gävle symfoniorkester varit.

Som vattendroppar blir ett hav premiärspelas på Gavlevallen den 28 augusti och släpps på Spotify och övriga streamingtjänster dagen därpå.

För mer information kontakta:
Gefle IF Daniel Kraft
073-246 54 40
Daniel.kraft@geflefotboll.com

Viskningar och Vrål
Markus Berjlund
073-5129246
wiskningar@gmail.com
www.markusberjlund.se

Foto: Love Berjlund

Artikeln är publicerad för den svenska idrottstidningen SportIdrott.se i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med svenskpress.se.