Individer och lag som sommartränar för att bli en nivå bättre till nästa säsong använder anpassad fysträning som går att koppla ihop med prestationerna på planen.

En färsk studie med en grupp professionella basketspelare visar att skyttet för 1, 2 och 3 poäng på träning och match kopplas mot bra testresultat som mäter muskelstyrka, hoppstyrka, uthållighet och agility.

Duktiga basketpelare med bra testvärden för kondition har lättare att sätta 1 poängskasten under matcher och matchlika situationer på träning.

På samma sätt presterar spelare som är uthålliga och har bra testresultat för agility och hoppstyrka bäst i det rörliga 2-poängsskyttet.

Spelare som presterar bäst på tester som mäter hoppstyrka och kaststyrka med medicinboll presterar också bra i långa skyttet för 3 poäng.

Vid sidan av basketträning ska spelare ägna sig åt explosiva hopp och medicinbollkast tillsammans med träning som förbättrar uthålligheten med vägledning av den aktuella studien som är gjord på vältränade basketspelare i ett led att testa om anpassad fysträning kan kopplas
till framgångsrikt skytte på träning och match.

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000002100