När vuxna elitidrottare inom hockeyn och fotbollen byter klubb eller tränare så kommer skadorna.

Statistiskt tar även tränare som byter klubb med sig skador till sin nya förening när spelarna får nya uppgifter som dom ibland inte är tränade för.

På samma sätt kan man tänka sig att det fungerar för unga talanger som efter TV-pucken spelar på ett Elithockeygymnasie med tydlig elitprofil där träningen är anpassad för att utveckla talangfulla ungdomar till junior elit.

Att komma otränad till ett Elitidrottsgymnasium kan bli en häftig upplevelse och en tuff uppgift för både kroppen och knoppen.

Samtidigt som läxor och annat ska klaras av trappas träningen upp från ett träningspass till två eller tre pass om dagen.

Att kunna träna två-tre pass per dag flera gånger i veckan är en nödvändighet för spelare som vill utvecklas i sin sport på ett idrottsgymnasium med tydlig elitprofil.

Träningen blir mer intensiv och träningsvolymen och frekvensen ökar i samma veva som skolan börjar.

För att utvecklas i elitmiljö krävs det att varje individ kommer vältränad och förberedd för att träna två gånger om dagen i veckorna med en eller flera matcher på helgen.

Det gäller att planera för träning och vila för att utvecklas och samtidigt hålla sig skadefri.

Små och stora föreningar som har för avsikt att låta sina unga spelare deltaga i en större turnering på riksnivå för att sedan utbildas på ett elitidrottsgymnasium måste börja träna sina ungdomar i god tid så att kroppen tål den ökade belastningen som uppstår när träningsdosen skruvas upp.

National Strength & Conditioning Association.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000001240