Det är under vila och återhämtning som spelarna blir starkare, snabbare och mer explosiva av sommarträning. Utan återhämtning är risken stor att träningseffekten från en hårdare typ av träning under sommaren leder till utmattning istället för formtopp inför höstens seriepremiär.

Tuff träning tar enligt Svenska Ishockeyförbundets Träningslära 72-96 timmar att återhämta sig ifrån. Det innebär att ungdomstränare och spelare som valt att hårdträna under sommaren behöver 3-4 dagar för vila och återhämtning efter varje stenhårt träningspass.

Svenska Ishockeyförbundets Träningslära bygger på modern idrottsvetenskap och berättar om hur spelare i olika åldrar återhämtar sig efter träning och match.

Tränare och spelare som väljer att träna på utan att planera tiden mellan hårdträning och återhämtning får i bästa fall effekt på redan tränade spelare medan unga, omogna eller dåligt tränade spelare inte orkar träna och återhämta sig när träningen är för tuff.

Träningsplanering enligt Svenska Ishockeyförbundets Träningslära är något som alla tränare och spelare ska kunna på sina fem fingrar. Det gäller att planera och träna efter spelarnas ålder, mognadsgrad och fysiska förmåga för att utveckla alla spelarna i laget.

Det är inte helt ovanligt att man med stolthet postar videofilm på sociala medier på unga spelare som vill bli bäst och därför med eller utan vuxenhjälp tränar på vilodagarna istället för att vila sig i form.

Utan vilan och återhämtningen leder inte träningen till att unga spelare utvecklar den fysiska förmågan som det är tänkt under uppväxtåren.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se