Exemplet handlar om ishockey för unga spelare som tränar och spelar både J18 och J20 och som ibland tränar med A-laget på högsta nivå.

Det tar normalt 3-4 dagar för ungdomar att återhämta sig från en match. Tre matcher på fyra dagar utvärderas inte av idrottsvetenskapen så ofta för att det på senior nivå inte ska förekomma.

Men för spelare i utvecklingsbar ålder är det emellanåt vardagsmat att träna och spela utan chans till återhämtning mellan varje ny träning och match. Studier som gjorts visar att resor och begränsningar för vila och sömn förlänger återhämtningstiden efter hård ansträngning.

Med 150 mil i bussen med tre spelade matcher på fyra dagar kommer belastningen på en ung spelare att vara långt över det tillåtna och leder inte till någon utveckling av några färdigheter utan är en direkt risk för mental utmattning och fysisk överbelastning.

Man tänker sig att någon skulle ha en större insikt när spelare befinner sig i elitmiljö. Kan det vara så att de spelare som blir bra, blir det trots att elitföreningen gjort allt för att dom inte ska lyckas.

När unga spelare matchas på elitnivå i två olika lag med tre matcher på fyra dagar och 150 mil i buss så är det precis motsatsen till utveckling av unga spelares fysiska och mentala förmåga oavsett sport.
All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se