God rörlighet och bättre balans hos unga spelare förbättrar förmågan att springa snabbt och utföra start och stopp med snabba riktningsförändringar.

Vid tester för rörlighet och balans framgår med tydlighet att ett stort rörelseomfång och en liten skillnad mellan höger och vänster ben vid funktionella rörelsetester går att koppla ihop med bättre tider för kort sprint och agility.

Att använda tester och träning för balans och rörlighet är ett bra sätt att träna upp förmågan att röra sej snabbare på planen oavsett ålder och sport.

Rörligheten försvinner redan i 10-12 års ålder och spelare som inte kan utföra böj- och sträckrörelser fullt ut använder oönskade vridningar och rotationer i fotleder, knäleder, höfter och rygg som gör dem långsammare.

När testade ni balans och rörlighet i ditt lag senast?

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

National Strength and Conditioning Association


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Denna artikel är publicerad på All Sport och Idrott via SvenskPress.se.

doi: 10.1519/JSC.0b013e3182a744b6