Längd, vikt och rörlighet är standardtester som används för att utvärdera duktiga hockeyspelare vid en NHL Entry Draft. Spelarna utför även fystester som mäter uthållighet och förmågan att utveckla explosiv kraft.

Ett Wingate test, maximalt antal repetitioner i bänkpress och ett stående längdhopp är fystester som visar prov på hur uthållig, stark och explosiv en duktig hockeyspelare är.

1RM knäböj ingår inte i det testbatteri som ingår i en NHL Entry Draft men det går att koppla ihop både maxstyrka och relativ benstyrka till testresultaten till de tester som spelarna utför på isen.

Vid en direkt jämförelse mellan 1RM knäböj och de tester som ingår i en NHL Entry Draft visar det sig att både maximal benstyrka och relativ benstyrka är jämförbara med explosiva hopp och ett Wingate test som används för utvärdera spelarnas fysiska status med prestationsförmågan i hockeyrelaterade moment på isen.

Med hjälp av studien kan spelare som inte har möjlighet att upprepat utföra ett Wingate test utveckla sina träningsresultat i 1RM knäböj och stående längdhopp för att utveckla sin fysiska kapacitet för att bli starkare, snabbare och mer uthållig på isen.

Med 1RM maximal benstyrka menas den vikt som spelaren kan lyfta en gång men inte två och med relativ benstyrka menas 1RM i förhållande till spelares kroppsvikt.

Högskolan i Halmstad/Biomekanik och biomedicin


TRÄNINGSDAGBOK
http://www.webcoach.se

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson  samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

http://www.uppsatser.se/uppsats/d737e53cef/