Att stirra sig blind på avsaknad av isytor och halltider för träning för att kunna spela match är ett sätt att missa en stor del av utvecklingen av unga spelare som vill bli bättre i sin sport.

Principen för allsidig träning gäller för tränare som vill utveckla unga spelares skicklighet. Lag som saknar egen hall har möjlighet att istället utveckla idrottslig grund hos sina barn och ungdomsspelare med hjälp av allsidig fysträning.

Det finns en kortsiktig vinst att göra för tränare och föreningar som tidigt specialtränar sina yngsta spelare för att kunna vinna matcher och turneringar när spelarna är små.

Föreningar som väntar med tidig specialisering av barn och ungdomspelare kanske inte vinner lokala serien varje år men ger istället sina barn och ungdomar en statistiskt större chans att att utvecklas vidare i sport och samtidigt hålla sig fria från skador.

-Tidig specialicering leder enligt idrottsvetenskapliga studier till att barn råkar ut för fler skador än allsidigt tränade barn.

Det visar sig också att spelare som tränat allsidigt håller på längre med sport och har lättare att ta sig från ung talang till junior och senior nivå.

Det kan vara kontraproduktivt när ledande föreningar på ungdomssidan låter sina unga spelare specialträna och spela fler matcher i jakten på poäng och vunna matcher istället för att utveckla spelarnas fysiska grundfärdigheter genom allsidig träning under barn och ungdomsåren.

Kör ni ett pass fysträning för varje pass isträning enligt Svenska Ishockeyförbundets rekommendationer i ditt lag?


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se