Säg “innebandy” eller “svensk innebandy” till vem som helst och de flesta har en egen uppfattning och bild som dyker upp i huvudet. Associationer, positiva eller negativa, som baseras på något de själva upplevt, sett, hört eller läst. Det innebär att varumärket Svensk Innebandy finns, vare sig någon arbetar aktivt med det eller inte. Inom Gästriklands Innebandy arbetar man hårt för att verksamehten skall associeras med glädje, trygghet och utveckling. Totalt skall ungefär tretusen spelare som har sin fritidsaktivitet inom Gästrikeinnebandyn engageras och nu är det dags att starta spelet på ungdomssidan i distriktet.

I helgen startar ungdomsserierna på grön- (6-9 år), blå- (9-12 år), och rödnivå (12-16 år). Grönnivå är för spelare upp till nio år, där glädje och rörelse är i fokus. Här är utveckling av grundläggande motoriska färdigheter och att bidra till god självkänsla viktigare än strävan att vinna. På blånivå är fortfarande glädje det viktigiaste och där blir mer individuell utveckling i fokus. Vi vill utveckla spelarnas grundläggande atletiska och tekniska färdigheter, bygga en god självkänsla och självförtroende. När spelaren sedan är aktuell för rödnivå, hamnar fokus på att bygga atleten och innebandyspecifika färdigheter. Vi skapar förståelse för lagets betydelse, och filosofin "så många som möjligt så länge som möjligt" går före strävan att vinna.

Ledstjärnorna för Gästrike-Innebandyn är att verksamheten skall vara:

• Flexibelt och modern

• Enande och kraftskapande

• Inspirerande och leda till ökat självförtroende

• Väcka nyfikenhet och bjuda in

Gästrikeinnebandyns sak är att arbeta för att hålla en hög nivå på verksamheten. Det kräver ett samarbete inom hela distriktets innebandyrörelse, både internt i förbundsorganisationen och externt i föreningarna. Målet är att entusiasmera spelare, ledare och föreningsledare i allt från rekrytering i de lägsta åldrarna och genom hela stegen, från bredd till den översta eliten. I Gästrikland skall alla få bästa möjliga förutsättningar att utvecklas i sin egen takt med de bästa förutsättningarna för ett livslångt idrottande

- Vi bygger en modell där kränvärdet skall vara att man spelar ungefär där man handlar, vilket betyder att vi måste skapa nya strukturer för att vara starka lokalt och erbjuda bra miljöer för barn- och ungdomar att utvecklas i, säger ordförande Michael Parment, ordförande Gästriklands Innebandyförbund.

I helgen startar ungdomsserierna, och pågår fram till slutet av mars innan sommaridrotterna taktar igång, totalt skall över 2500 matcher spelas och vara en del i barnens utveckling både som idrottare och människa.

- Vi arbetar för att barn och ungdomar skall hålla på med fler idrotter, det viktigaste är att man rör på sig och då behöver vi organisera vår verksamhet så att den är öppen för samarbete med just andra idrotter, fortsätter Parment.

På grön och blånivå spelar man matcher med mindre antal spelare för att dra nytta av planens storlek med fler anläggnignar och ofta i sammandragsform för att göra dagarna utvecklande och effektiva, både för föreningar, föräldrar och spelare. På röd-nivå är serierna i Gävleborg integrerade, ofta spelar man fler matcher när lagen från respektive distrikt i Gästrikland och Hälsingland reser iväg till andra distriktet för att få en så gynsam vardag som möjligt.

Alla matcher hittar ni på: http://www.innebandy.se/gastrikland

Välkommen att besöka våra matcher ute i distriktets hallar och anläggningar.