Vikingarna med Christer Sjögren släpper finalalbumet som markerar en tidsresa med höjdpunkterna i en storslagen karriär och som kommer att utgöra en bit av det nordiska musikaliska kulturarvet "The Final Tour - Live In Concert". Albumet (Dubbel-CD) är en liveinspelning från Cirkus i Stockholm tidigare i år där Vikingarna samlat bandets allra största och legendariska hits med Christers otroligt vackra röst.

Men en era är snart slut! Just nu är Vikingarna med Christer Sjögren i förgrunden på väg runt hela Norden för att ta farväl till sin stora publik på "The Final Tour" med den sista finalkonserten den 3 december i Kalmar på Hatstore Arena.

-Det var en fantastiskt magisk kväll i Cirkus. Alla 1100 i publiken var verkligen med, och skapade en otroligt festlig stämning, som även smittade av på oss i bandet. Det var den perfekta miljön för en inspel- ning av konserten. Det var en historisk kväll, som vi aldrig kommer?att glömma. Jag ser verkligen fram emot att vår publik nu kan köpa den här kvällen på CD och ha ett gott minne för framtiden av vår karriär, säger Christer Sjögren.

Vikingarna: År 1961 såg ett nytt band dagens ljus i Arvika. I början var det dåtidens rock’n’roll som stod på repertoaren, men det övergick efter några år till mer traditionell dansbandsmusik. Sedan tog det fart och bandet blev snabbt ett av de populäraste och bästsäljande banden i Sverige. I slutet av 70-talet erövrade Vikingarna även Norge och Finland och sedan Danmark och Tyskland. Vikingarna är Nordens i särklass populäraste dansband och har sålt mer än 12 miljoner LP- och CD-skivor. Ett imponerande rekord. Med över 52 studioalbum genom åren har Vikingarna överträffade till och med ABBA i försäljning i hela Norden.

SANDREW METRONOME

PR: WERECKI PROMOTION COMPANY

www.werecki.com

Kontakt & Pressansvarig: Rickard Werecki pr@werecki.com