Antalet skönhetsingrepp har ökat i landet sedan pandemin bröt ut, detta rapporterar bland annat SvD i en undersökning. Hos Victoriakliniken har man framför allt sett ett märkbart ökat intresse av kvinnor som bokar konsultation för bröstförstoring och andra bröstingrepp. Att göra ett bröstingrepp har dessutom blivit vanligare bland mammor, som ett segment i en så kallad “mommy makeover”, en trend som växer allt mer.

 

– Genom att ta itu med oönskade förändringar av utseendet efter graviditeten, kan en mommy-makeover hjälpa till att få kvinnor att känna sig mer som sig själva igen, vilket förbättrar deras komfort och självförtroende. Det är tydligt att det under pandemin har funnits mer möjligheter för mammor att utföra större ingrepp som bröstförstoringar, då make eller sambo har kunnat bli i hemmet och hjälpa till i högre utsträckning än tidigare, säger Dr. Marie Jaeger, plastikkirurg på Victoriakliniken.

 

Vad är en mommy-makeover?

En "mommy-makeover" är den välbekanta termen för en personlig uppsättning kosmetiska procedurer utformade för att hjälpa en kvinna att ta itu med vanliga effekter av barnafödande och åldrande på brösten och kroppen. Det handlar om att återställa eller förbättra kvinnans utseende efter graviditeten. En mommy-makeover kan inkludera kosmetisk kirurgi, icke-kirurgiska behandlingar eller en kombination av båda.

 

Att investera och lägga pengar på sitt utseende är en tydlig trend som växer mer och mer för varje år. Även under pandemin, när individer inte kunde spendera pengar på resor och upplevelser på samma sätt som tidigare, så har detta resulterat i att individer, både kvinnor och män, investerat i olika skönhetsingrepp. Det kan också vara en av anledningarna till att den estetiska branschen har blomstrat i spåren av pandemin.

 

Presskontakt

Frida Engström, Public Relations Manager

frida.engstrom@prdirekt.se