Framtidsveckans officiella logga

Varifrån får du din energi?

25/3, 2014 kl. 21:47

Det är så självklart; man sätter kontakten i vägguttaget, tankar bilen vid macken, vrider upp termostaten. Men varifrån kommer energin? Fokus sätts mer och mer på energi från förnybara källor med tanke på vår miljö och våra barns framtid. Hela vår jords framtid.

Förändring sker inte av sig själv utan kräver aktiva beslut. Framtidsveckan är en landsomfattande aktivitet som äger rum på många orter sedan flera år tillbaka. I Gästrikland äger den rum 5-13 april med många arrangemang hela veckan.

Omställning Järbo har samlat företag och experter inom olika sektorer som solenergi, vindkraft, energieffektivisering,
energianalys, miljöfrågor, fordonsteknik, energiproduktion, byggprodukterför energibesparing etc. till en ENERGIDAG i Järbo Folkets Hus lördagen den 12 april.

De kommer att visa upp sina produkter och det blir också korta föredrag på temat energi.

Det är fri entré för allmänheten och ett syfte är att sprida kunskap om hur olika energiformer kan användas.

-Vi vill förstås få människor att fundera över sin energianvändning, säger Bo Lusth, som är Energidagens projektledare. Själv brinner han för solen som kan omvandlas till el i solceller.

Det är också viktigt att minska energianvändningen både i bostäder och lokaler. Ett incitament är förstås att spara pengar. Det innebär att spara på ändliga resurser.

Mer information om energidagen kommer att publiceras via Svensk Press (www.svenskpress.se) och på http://www.omstallningjarbo.se/framtidsv14/

Kontaktperson: Bo Lusth, energidag@omstallningjarbo.se, tel 076-780 97 00.

Omställning Järbo

Omställning Järbo

Medlem sedan 2014-02-01

Omställning Järbo är pilotby i Leader-projektet Omställning i Praktiken 2013-2014

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng