Välkommen till Gävledraget!

22/1, 2011 kl. 19:01

Gävledraget var tidigare en vänskapsförening men har bytt inriktning och satsar på kultur samt berättar om Gävle stad under olika skeden och tidsåldrar.
Allt arbete sker ideellt under ledning av webmaster Lisse-Lotte Danielson.

  • Lisse-Lotte Danielsson

Vem är du, Lisse-Lotte Danielson?
- Jag är infödd Gävlebo och älskar min stad! Jag försöker nu fånga allt av intresse från vår gamla historia genom olika sekel och tillbringar mycket av min tid i Stadsbibliotekets faktarum.
Vilka besöker hemsidan?
- Skolornas webbmasters har berättat att vår webbsida fungerar alldeles utmärkt när eleverna skall lära sig lokalhistoria. Många ungdomar hör också av sig, till exempel för att få bilder från vår rika skulptur-flora, främst införskaffade genom GDJ-fonden (Gävle-Dala Järnvägs AB).
Vad har du för syfte med hemsidan?
- Mitt mål är att våra ungdomar skall bli mer intresserade av lokal historia. Många är inte så intresserade av gammal historia - när man är ung är det så mycket annat som lockar - men när de blir äldre vill de flesta känna närhet till sina rötter och inte enbart via släktforsning. Till skillnad från oss ”gamlingar” har de dessutom datorvanan gratis och då hoppas jag allt vårt arbete kommer väl till pass.
Hur finansieras hemsidan?
- Kultur skall vara gratis för alla och inte styras av plånboken och därför är allt vårt arbete helt ideellt.
Kan vem som helst bidra?
- Alla är välkomna att bidra om man har något spännande att berätta. Det går bra att skicka dokument via e-post (lisse-lotte@danielson.be) så publicerar jag det på hemsidan, som idag består av närmare 1000 sidor.
Har du fler ”hyss” för dig?
- Som gammalt Furuviksbarn är jag dessutom webbmaster för Furuviksveteranernas hemsida bestående av lika många sidor. Där finns bilder från 1936 och framåt. Det är kul att hitta bilder där man själv varit med som Furuviksbarn. Samma sak här – skicka gärna egna bilder!
Mer info:
http://www.gavledraget.se
http://www.furuviksveteranerna.com

Torbjörn Edlund

Torbjörn Edlund

Medlem sedan 2007-08-28

Jobbar som säljagent och skribent för Gestrike Media.
Säljagent: arbetar för att skapa avtal som är bra för båda parter.
Skribent: försöker skr... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng