Vad kostar en badtunna? 

En badtunna kostar i regel mellan cirka 15 000 och 40 000 kr. Viktiga faktorer som avgör priset inkluderar vad badtunnan har för kvalitet, storlek och om badtunnan har kamin eller gasolvärmare. Val av tillbehör såsom ett isolerande lock spelar även in i prisbilden.

5 faktorer som avgör priset

  1. Inköpsstället.
  2. Kvaliteten.
  3. Storleken.
  4. Typ av badtunna.
  5. Val av tillbehör.

Nedan berättar vi om de faktorer vi precis nämnt i större detalj.

1. Val av inköpsställe

När du köper badtunna kan du i göra det i bygghandeln, men även från aktörer som tillverkar badtunnor i egen fabrik. Att köpa fabrikstillverkade badtunnor är en särskilt bra idé då man således får en särskilt prispressad badtunna.

2. Badtunnans kvalitet

I princip alla badtunnor man köper i Sverige håller en bra kvalitet, men en viss kvalitetsskillnad finns alltid. Badtunnor med enklare virke, detaljer och kamin är nästan alltid billigast.

Så om du väl köper en badtunna rekommenderar vi att du köper en tunna av bra kvalitet. De håller nämligen längre, så det extra prispåslaget är oftast värt det.

3. Badtunnans storlek

Stora badtunnor är nästan alltid dyrare än mindre badtunnor, och detta främst då materialåtgången är större för större badtunnor. Men prisskillnaden är förstås relativ, för i en större badtunna ryms ju fler personer så att priset per badare går ner.

4. Badtunnans uppvärmningssystem

Det finns i huvudsak två uppvärmningssystem för badtunnor: kamin och gasolvärmare. En kamin kan vara placerad både i badtunnan och utanför den, medan gasolvärmare alltid måste vara placerade utanför själva badtunnan. 

Prisskillnaden beror alltså dels på vilket uppvärmningssystem badtunnan har, men även vad bränslet (gasol eller ved) kostar att köpa in. 

5. Tillbehör till badtunnan

När man väl köper en badtunna är det vanligt att köpa till tillbehör såsom en bricka för dricka, och en stege så man lättare kan ta sig i och ur badtunnan.

Det enda tillbehöret du sparar pengar på är i sin tur isolerlocket som gör att det krävs mindre bränsle för att värma upp badtunnan. Isolerlocket gör även att badtunnan håller sig varm under en längre tid. Ett isolerlock kostar i regel mellan cirka 3 000 och 5 000 kr.