Ulf Ivar tillbaka i Gävle med ny bok

1/11, 2017 kl. 20:24

Journalisten och satirtecknaren Ulf Ivar Nilsson har flyttat tillbaka till Gävle efter nio år i Stockholm och firar det med att ge ut en bok om sin nygamla hemstad. Den heter ”Gävle förr” och är hans fjortonde bok som handlar om Gävle eller Gästrikland.

– Min nya bok består av fyrtio kapitel om märkliga människoöden och häpnadsväckande händelser berättar han. Och allt jag skriver om har hänt på riktigt!

Ja, det är verkligen spännande saker Ulf Ivar letat fram ur stadens långa historia. I ”Gävle förr” får du möta en tonårspojke som fick sin tumme utbytt mot en stortå på Gävle lasarett 1927 och två smeder från Gävle varv som blev världsberömda operastjärnor med femtio års mellanrum. Här finns också historien om femtonåriga Siv som hoppade jämfota längst i hela världen och den ensamkommande flyktingpojken som talade sju språk.

Ulf Ivar Nilsson skriver också om fartyget som plundrades av sjörövare tre gånger på samma dag, om skurken från Gävle som snodde åt sig hundra miljarder kronor och om tjejerna från Brynäs som spelade fotboll för hundra år sedan. Dessutom avslöjar han var lilleputtåget i Furuvik tuffar fram i dag.

Och visste du att Gävle kommun har tappat bort ett hus från 1700-talet, att stadens namn kan stavas på 26 olika sätt eller att det var en fotbollsspelare från Gefle IF som skapade Gröna Lund?
Boken är lättläst och innehåller massor av intressanta bilder från den stad Ulf Ivar så kärleksfullt beskriver. Så här har du den självklara julklappen till nya och gamla Gävlebor.

Läs mer om Ulf Ivar här http://www.ulfivar.se

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng