I Den tunna blå linjen följer vi ett gäng poliser under deras vardag i Malmö. Det är en mer realistisk skildring av polisyrket än vad vi ofta får se i dramaserier, vilket publiken har responderat väldigt positivt till.

I serien ser vi bland andra Amanda Jansson i huvudrollen som Sara och Oscar Töringe i rollen som hennes kollega Magnus. Tillsammans utgör de en dynamisk polisduo som har fångat publiken med storm.

Men det är inte bara tittarna som gillar Tunna blå linjen, även kritikerna har hyllat serien. På det svenska recensionsindexet Kritiker.se ser vi att serien i skrivande stund har 4,0 av 5 i betyg baserat på 10 olika kritikeruttalanden, vilket är mycket mycket högt.

Säsong 2 är under arbete

Enligt den svenska filmtidningen Filmtopp.se är det sedan en tid tillbaka att Tunna blå linjen säsong 2 blir verklighet. Bland annat refererar de till en artikel i Expressen där seriens huvudsakliga manusförfattare, Cilla Jackert meddelar att hon redan nu skriver på nya avsnitt.

I ett SMS till Expressen skriver hon att känslan är "80 procent glädje och 20 procent panik". Samtidigt ska det tilläggas att SVT fortfarande måste ge ett slutligt godkännande.

– Det är ju inte ett helt grönt ljus för en andra säsong innan vi vet att vi kan finansiera det. Det är otroligt svårt att finansiera tv-serier just nu, säger Anna Croneman, Dramachef på SVT.

En anledning till att det är extra svårt att veta hur budgeterna håller just nu är den rådande krissituationen med coronaviruset. Men sett till vilken publiksuccé Tunna blå linjen har varit och att det redan nu skrivs på nya avsnitt är det snarare en fråg om när säsong 2 kan spelas in än om den kommer att bli av.

Tunna blå linken går att se i sin helhet på SVT Play. Det sista avsnittet släpps söndagen den 14 mars.