Resan arrangerades av Birka Cruises i samarbete med VS & Perssons. Birkas regionansvarige Hans Jarlekrantz och Catarina Fagerlund från VS & Perssons hälsade sällskapet välkomna till Kajplats 155 vid Slussen med en storslagen utsikt över Saltsjön, Gamla Stan och Djurgården. Deltagarna guidades sedan genom det fantastiska utbudet av god mat, dryck och underhållning och alla de andra möjligheter till nöje, shopping och avkoppling som det här unika kryssningsfartyget har.

Innan portarna öppnades upp till det vintergnistrande matsalen med det generösa julbordet så hölls det en mycket uppskattad romprovning. Dessutom fick sällskapet uppleva premiären för årets färgsprakande julshow med både Disneytema, jultomten och en kavalkad av de allra största julhitsen.

Sammanfattningsvis så är det bara att konstatera att det är både mycket prisvärt och avkopplande att avsätta ett dygn för att kunna åka ut på havet genom Stockholms vackra skärgård och njuta av en riktig kvalitetskryssning och allt gott och festligt som hör till.

PS. Det unika med Birka är just att hon är ett kryssningsfartyg och inte en färja vilket kollegorna som trafikerar Åland är. Vad det då för skillnad på ett fartyg och en färja? Eller på ron, rum eller rhum? Ja, det var bara några av sakerna vi fick lära oss ombord...

Om Birka
Birka Cruises AB, tidigare Birka Line, är ett svenskt rederi som ägs av åländska Rederiaktiebolaget Eckerö. Birka Cruises bedriver så väl reguljär kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn som längre kryssningar i Östersjön med sitt enda fartyg Birka Stockholm.
För mer information se https://www.birka.se