HP Åkeri är ett fristående transportföretag och en stark regional samarbetspartner till DHL med bas i Gävleborg. De trafikerar hela Mellansverige från Stockholm, Dalarna och Västernorrland.
– Det här känns enormt kul och samtidigt ett stort personligt lyft och en kittlande utmaning, säger Viktor som arbetat i företaget sedan 2018. Jag är ju skolad i åkeribranschen sedan fordonslinjen på gymnasiet i Sandviken och har nu 12 års erfarenhet med mig, då jag började resan som chaufför någon vecka innan studenten. Nog har jag varit nyfiken på att driva företag men aldrig tänkt att en sådan här möjlighet skulle komma!

Nu blir det ju inte alltid som man tänkt. Det var inte ödet som förde dem samman utan en gemensam kollega i branschen som tipsade Henrik om att Viktor var en kompetent kille som skulle kunna göra stor nytta i företaget.
– Jag hade tagit över företaget efter pappa Håkan 2015, berättar Henrik. Vi hade nått en punkt där jag ville utveckla verksamheten ytterligare när jag fick tipset om att Viktor var en mycket driven och duktig kille som skulle passa bra in på det vi då behövde.

Det ledde till en gemensam lunch innan semestern 2018 och personkemin stämde. Utfallet blev att Viktor anställdes som driftschef och började i september 2018.
- Jag kände att det var helt rätt av två anledningar, säger Viktor. Dels var det den personliga utvecklingen men också att Henrik är driftig och verkligen ville framåt och utveckla företaget
– Det kändes verkligen helt rätt från början, berättar Henrik. Jag märkte snabbt att Viktor var en kille av rätt kaliber som dessutom är väldigt bra att ta människor på rätt sätt. Jag vill också minnas att han egentligen hade planerat för en längre föräldraledighet i den vevan som nog krympte en hel del baserat på hans ambitionsnivå.

Rollen som driftschef består även efter kompanjonskapet. Viktors arbetsuppgifter är fortsatt det övergripande ansvaret av den befintliga trafiken samt att effektivisera verksamheten. Det gäller inte minst hållbarhet och säkerhet och visst händer det att han även får vara beredd att hoppa in och köra mellan varven.
– Grunden är ju att allt skall rulla - annars får jag ju lösa det på något sätt, hälsar Viktor!


Om Håkan Perssons Åkeri
Håkan Perssons Åkeri har lång erfarenhet och har verkat i åkeribranschen i över 35 år. Verksamheten grundades redan 1986 av Håkan Persson. Verksamheten drivs idag av sonen Henrik Persson och har med åren växt genom synergier. Huvudområden är idag specialtransporter, fjärrtransporter och distribution och man är en stark regional samarbetspartner till DHL. Bolaget har cirka 60 anställda, närmare 40 lastbilar och ett tiotal släp vilket garanterar dagliga säkra transporter.
För mer information se https://hpakeri.se

 

Bildtext: HP Åkeris VD Henrik Persson välkomnar driftschef Viktor Lundén som delägare i bolaget.

Text och foto: Joe Formgren, Presstjänst.