Det sker en hormonell ökning av tillväxthormoner under och efter träning med slingor som skapar en positiv hormonell miljö upp till 60 minuter efter träningspassets slut.

Det finns ett antal fabrikat och utförande på slingor för funktionell träning. I en instabil sluten rörelsekedja upphängd i armar eller ben tränas flera delar av kroppen samtidigt.

Träningen ställer krav på styrka och balans. För att reda ut om det uppstår en positiv hormonell respons av träning med slingor fick redan vältränade män i 20 års åldern träna funktionell träning med slingor under 30 sekunder och 60 sekunders vila mellan varje nytt set.

Blodprover togs via en venkateter i armen före, under och direkt efter träningen. Blodprover togs också 30, 60 och 120 minuter efter varje avslutat träningspass.

Provresultaten visar att det sker en hormonell ökning av tillväxthormoner under och efter träning med slingor, som skapar en positiv hormonell miljö upp till 60 minuter efter träningspassets slut.

Att träna med slingor är en träningsform som lämpar sej för den som vill träna hårt utan större yttre belastning på kroppen och samtidigt skapa en miljö som har en positiv effekt på både muskeltillväxt och återhämtning.


National Strength and Conditioning Association


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se


doi: 10.1097/01.JSC.0000395677.91938.83