”På många sätt kan relationen till en förälder vara känslig och sentimental. När dagen skymmer handlar om en relation som innehåller både fina och mörka minnen, saknad och vemod. En genomgående underliggande ton är, som titeln anger, sorgen i - eller rädslan inför - att gradvis förlora en nära person då dennes liv är på väg mot slutet.” säger Totte Pikanen.

Totte kommer från en finsk musikalisk familj med en pappa som spelat trummor i Alwari Tuohitorvi och med Jukka Tolonen och en bror, Juuso Pikanen (Fritjof & Pikanen, Max Peezay) som är musiker och producent. Totte var tidigare musikaliskt aktiv och spelade i flera band, bland annat som gitarrist i Kamera. En framgångsrik civil karriär har gjort att musiken under senare år fått ligga på hyllan.

Nu har musikintresset och låtskrivandet börja gro igen. ”När dagen skymmer skrevs i skymningen en mörk höstdag långt inne i de småländska skogarna. Man hinner fundera mycket och gräva i sitt djupare inre när man är på landet. Jag tycker om det.”, säger Totte.

Totte spelar gitarr, bas och klaviatur, Markku Reinikainen (Kaija Koo, Blues Caravan) trummor och för produktionen står Jarkko Heiniö (Stureparken studio), Ali Ghoce och Totte.

För att lyssna direkt: https://app.box.com/s/l11l8dcxj30dxfr9vai13e32nfwmijoy

För mer information:
http://totte.online
https://www.facebook.com/tottesmusic

För mer info/kontakt Anette Ståhl/Enmusa Music tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com