Julsången "Tomtens Glitter" är inte bara en musikalisk prestation, utan ett konstverk som speglar nästan två decennier av tradition och kreativitet. Med Anders T Bergström som kreativt centrum har årets upplaga av julsången fått en extra dimension genom violinvirtuosen Christoph Neugebauers medverkan. Neugebauer, känd för sin tekniska skicklighet, förstärker den redan imponerande ensemblen bestående av Oscar Löfstrand, Åsa Karlson och Sverker Magnusson.

Oscar Löfstrand, som står för musiken, basen och gitarren, har också haft en central roll i den känsliga mixningen som ger "Tomtens Glitter" dess unika julkänsla. Åsa Karlson, vars röst är välkänd från "systrarna K", bidrar med en duett och körstämmor som höjer sångens kvalitet ytterligare liksom att Sverker Magnusson, en välkänd pianist, bidrar med sin förtrollande spelstil. Musikproducenten och artisten Mats Westlund har bidragit med sin expertis inom musik och media och kreatörer Joe Formgren har skapat omslagsdesign välfylld med julstämning.

Men det är Bergström själv som ger den mest personliga insikten om årets julsång.
– Det här känns som den bästa julsången hittills, fantastiskt att få göra en produktion med alla dessa musikproffs," säger han. Han betonar vikten av att utvecklas och lära, och det personliga värdet av att höra sin egen röst i låten. 
– Det blir mer en berättarsång på samma gång vilket känns bra och att det är jag. Fraseringar, ljudbild och melodiförståelse är såååå svårt men det gäller att träna mycket, om och om igen. Superkul är det oavsett iallafall och jag hoppas verkligen att det kan leda till nåt positivt i juletider, tillägger han med ett skratt.

Bergström avslutar med en anekdot som väckt skratt och glädje:
– En grej som jag upplevt positivt i år när jag spelat upp julsången för några utvalda är, 'Men Bergström det är ju du för sjutton'. Det känns bra, hahahaha. God Jul!

För mer information och för att lyssna på "Tomtens Glitter", besök de ledande musikplattformarna. Denna julsång är inte bara en fest för öronen utan också ett bevis på Anders T Bergströms mångsidighet som både en olympisk idrottare och en multibegåvad artist.

Fakta om Anders T Bergström
Musikanten, styrkeoraklet och tidigare tyngdlyftaren Anders T Bergström är Sveriges starkaste olympier genom tiderna.
Hans bästa lyft är 400 kg sammanlagt fördelat på 175 kg i ryck och 225 kg i stöt.
Vilket fortfarande än idag är den enda svenske tyngdlyftare som lyft 400 kilo sammanlagt i en internationell tävling.

Premiär för julsången "Tomtens Glitter"
Senast söndag den 1:a advent på Spotify och andra ledande musiktjänster
Se videon direkt på YouTube här https://www.youtube.com/watch?v=_2htco7LxAI

För mer information kontakta
Anders T Bergström
Mobil: 070-598 98 16
E-post: atb@fyshuset.se