Fördelarna med affiliate marketing

Affiliate marketing är något som vuxit kraftigt under de senaste åren och används idag av de allra flesta stora e-handelsbolag. Det kan användas på flera olika marknader och inom de allra flesta segment och ger företag en chans att få mer synlighet på nätet utan att betala fasta kostnader för marknadsföring.

Istället betalar företaget bara ut en provision för en slutförd transaktion (kan bestå av både lead och slutförd affär).

Lönsamhet inom affiliate

En av de mest lönsamma formerna av affiliate-marknadsföring är olika typer av jämförelsesidor som skapas i syfte att ranka högt på Google där man ofta provar, recenserar och jämför olika typer av tjänster och produkter.

Om du till exempel driver ett bolag där ni agerar långivare så kan ni anlita affiliate-marknadsförare för att rekommendera era lån till nya kunder.

När det kommer till storleken på ersättning som betalas ut så varierar den kraftigt. Det kan handla om allt från några kronor till flera tusenlappar per förmedlad affär, helt beroende på bransch och nisch.

Jag personligen driver verksamheten Affiliate Hackers, där vi bland annat jämför olika lån och kreditkort. Ett exempel på sajt är kreditkort.nu där vi recenserat och listar bäst kreditkort med bonus för 2023.

Vårt arbete går ut på att ranka denna artikel så högt upp som möjligt på Google, i syfte att så många människor som möjligt ska hitta till oss, läsa om kreditkorten, och förhoppningsvis ansöka om att bli kund hos någon av kreditgivarna.

För dig som vill lära dig mer om hur man tjänar pengar med affiliate marketing så har jag skrivit en komplett guide, där jag steg för steg förklarar hur jag gjorde för att generera över 400 000 kr/mån som 20-åring efter bara 6 månaders arbete.

Fördelar för företag

Affiliate marketing är ett genialt sätt för företagare att öka sin synlighet och spridning online utan att behöva dra på sig stora löpande kostnader som ofta är förknippade med risker. Det krävs minimalt med arbete från företagets sida då marknadsföraren har ansvaret för att driva trafik och slutförda köp.

  • Öka din exponering och synlighet på nätet
  • Få andra att marknadsföra dina produkter
  • Betala endast provision vid genomförda transaktioner från dina marknadsförare

Fördelar för marknadsförare

För marknadsförare finns det en rad fördelar med affiliate marketing. Istället för att skapa eller köpa in egna produkter att sälja och marknadsföra, kan man marknadsföra andras produkter och tjäna en provision för varje rekommendation som leder till en transaktion. Det finns heller inget tak på hur många aktörer man kan samarbeta med och hur mycket pengar man kan tjäna.

  • Marknadsför andras produkter och tjäna provision
  • Möjligheten att skapa sig en passiv inkomst när man rankar bra på Google
  • Små utgifter om man kan bygga en hemsida och skriva innehållet själv

Slutsats

Affiliate marketing är en av de mest effektiva metoderna för att tjäna pengar online. Genom att använda en kombination av SEO och affiliate marketing kan med en lyckad strategi göra dig ekonomiskt oberoende om du spelar dina kort rätt.