Den 10 januari 1929 debuterade Tintin i ungdomstidningen Petit Vingtièmebegav, där han begav sig på sitt första äventyr mot Sovjetunionen. Sedan dess har miljontals läsare följt med honom på flertalet spännande äventyr och expeditioner i seriealbum, TV-serier och filmatiseringar.

Tintin porträtteras, trots sina 90 år, som en ung och äventyrlig reporter som ofta blir indragen i farliga fall. Tintin lyckas också alltid att ta med sig sin hund, en vit foxterrier vid namn Milou på sina resor och för att inte förglömma den råbarkade Kaptenen Haddock.

Vi Gratulerar och hoppas den äventyrliga senioren får uppleva minst 90 år till och att han delar med sig av vad hans hemlighet för att hålla sig pigg och ungdomlig är.

Artikeln publicerad av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån. Vill ni ha era nyheter formulerade, publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se