Matz Eklund är en flitig dokumentärfilmare och har bland annat varit Guldbaggenominerad för "Eva - en lyckost" och "Vill du dansa". Han har även producerat "En bit av 50 talet", "Att vara unik" och "Att leva med Folkrace", alla visade på SVT.
– Det har varit jätteintressant att jobba med den här filmen och berätta en historia som inspirerar många och lyfta fram den här musiken som ju satt rötter i alla musikgenrer. Boppers historia är ju lite splittrad men jag tycker vi har lyckats fått ihop en riktigt bra dokumentär till slut. Jag har verkligen grävt och letat och hittat det mesta även om det naturligtvis är omöjligt att berätta allt på en timme, säger Matz.

The Boppers har sedan debuten 1977, i mer än fyra decennier levererat högoktanig rock´n roll och doo whop i världsklass. De har gjort tusentals spelningar i Sverige, Europa och Japan. På vägen har de slagit otaliga publikrekord, sålt miljontals skivor och är en av Sveriges mest framgångsrika moderna grupper i sitt slag.
– The Boppers är ju ett av de största musikgenomslagen i svensk musikhistoria och att lyfta fram en historia om det har inspirerat mig mycket i mitt berättande. Att sedan klippa ihop en film med så många olika tidsklipp blev en riktig utmaning men jag är mycket nöjd med slutresultatet. Jag tycker det är viktigt att hela svenska folket ska ta del av detta.

– Vi hade en massa energi som måste få utlopp någonstans, berättar Matte Lagerwall, en av grundarna och fortfarande förgrundsgestalt i bandet. Rock’n roll var givet eftersom vi redan som fjortonåringar lirade ihop. Vi hade bandnamn som Black Eye, Anaconda och The Twisting Hippie Killers and The Hell Rocking Mashed Potatoe Stampers innan det landade i The Boppers. Det skall verkligen bli riktigt spännande att se den här dokumentären då jag själv ännu inte sett det färdiga resultatet.
 
I dokumentären medverkar förutom The Boppers bl.a. Kalle Moraeus, Clabbe Geijerstam, Ola Håkansson, Jerry Williams, Nanne Grönwall, Joakim Anrell, Micke Syd, Lasse Anrell, Lasse Holm, Erik Widegård, Stefan Brunzell, Svenne Hedlund m.fl.

Dokumentären "The Boppers" visas onsdagen 8 januari kl. 20.00 på SVT 1.
Därefter på SVT 24 samt tillgänglig på SVT Play.

För mer information om dokumentären
kontakta Matz Eklund/Filmdirekt • 070-5230609
http://www.filmdirekt.eu

För mer information och kontakt med The Boppers
Mats Bokström
mats.bokstrom@act4you.se
073-5765066
http://www.boppers.se
http://www.facebook.com/theboppersofficial

Högupplösta bilder:
1. Tidig promotionbild: https://svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11154/38454.jpg
2. Första LP-skivan: https://svenskpress.se/articles/edit/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11154/38455.png
3. Japansk singel: https://svenskpress.se/articles/edit/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11154/38456.png
4. Tidig Livebild: https://svenskpress.se/articles/edit/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/11154/38458.png