Järnvägsmuseet är för närvarande under ombyggnad och man hoppas kunna öppna museet i slutet av 2020. För att kompensera alla tågintresserade ordnas flera olika aktiviteter, som i påskas när man kunde åka Påsktåget Gävle-Storvik ToR.
- Delar av det järnvägshistoriska kulturarvet förvaras i Tåghallen som är museets fordonsmagasin och där kan man att uppleva det bästa ur våra samlingar vid ett antal tillfällen fram till nyöppningen av museet, som just nu renoveras för framtiden, säger museichefen Robert Sjöö. Under hela augusti kan man åka från Gävle Central till Tåghallen på Nynäs
Det pågår som sagt hela augusti, från den 1:a till den 31:a, från klockan 12 till klockan 16.00.
Biljettpriset, tågresa och inträde, är 60 kr för vuxen medan det är gratis för barn och ungdomar till och med 19 år.
Rälsbuss flera resor under dagen och resan tar ca tio minuter. Så räkna med att avgångstid från Gävle C ungefär varje halvtimme!
Tidtabell kommer att finnas på Järnvägsmuseets hemsida.
– Eftersom det är ont om parkeringsplatser vid Tåghallen rekommenderar vi att man tar rälsbussen från Gävle C och parkerar i centralen, eller ännu hellre, lämnar bilen hemma och tar bussen ner på stan, säger Robert Sjöö.
Om man ändå tar bilen till Tåghallen finns möjlighet att parkera i området intill Karlsborgsgatan och där betalar man med Easypark-appen eller via automater som är placerade på Nynäsplan 15, Hälsingegatan 7, Gästrikegatan 3 och några fler ställen.
I Tåghallen finns ett enklare fik där man kan köpa läsk, kaffe, gobitar och glass.
Tåghallens månad avslutas med att museichefen Robert Sjöö tar gästerna med på en rundvandring bland lok och vagnar. Visningen tar ca 40 min.
Datum: lördag 31 augusti klockan 13.00 och 14.00.
I Tåghallen kan man köpa Järnvägsmuseets bok, som innehåller 300 sidor med små berättelser om museets lok och vagnar. Boken är skriven av museichef Robert Sjöö och gavs ut sommaren 2018.
Länk till tur med rälsbussen: https://gestrikemagasinet.se/videos/view/ta-ralsbussen-till-jarnvagsmuseets-taghall-pa-nynas