Syrabehandlingen kan varieras på grund av hur djupt behandlingen ska verka, vad vi behandlar för, beroende på hur man neutraliserar efter behandlingen och hur lång tid i konvalescent efter man gjort behandlingen man räknar med att huden behöver för att återhämta sig. Det finns en mängd olika begrepp och sorter av syrabehandlingar bl.a. AHA, PHA, BHA, TCA, Retinol om vi ska nämna några. Man har olika begrepp på syror, buffrade syror eller fria syror. Innebörden av det beror på vilket sätt som man neutraliserar produkten på efter behandling. Vissa neutraliserar man med en anpassad för märket vätska, medan andra till och med kan neutralisera sig själv eller med en typ rengöringskräm.

– Personligen tycker jag att det känns säkert för kund och terapeut att man neutraliserar och produkten visar att den då är färdig efter neutralisering på ett eller annat sätt, berättar Susanne Hasselgren på hudvårdssalongen Rosmarin Hudvård i Gävle.

Syrabehandlingar utförs på olika vis med olika styrka och med olika preparat för att anpassas för en specifik hud. Syran används för att peela, alltså en sorts exfoliering av huden och behandla en fet, storporig hud, en annan syrabehandling arbetar på pigmenteringar osv. Men syror som t.ex. PHA (Poly Hydroxy acid) är också samtidigt en fantastisk fuktbindare för en torr hud. Många gånger kan en syrapeeling eller som vi också kallar det kemisk pensling vara mildare på en hudtyp som rosacea än en skrubbande peel.

Återhämtningstiden är lite olika för olika personer och hur djupt man arbetar med hudens olika lager. T ex efter en AHA peeling/pensling kan lätt rodnad uppstå och en viss fjällning. Efter en Retinol Peel (Avitamin) som är lite kraftigare uppstår en betydligt mer rodnad och efter någon dag fjällning som påföljd, denna fjällning pågår ca 4 dagar med Exuviance Retinol peel. Men efter en vecka när huden är återställd infinner sig ett fantastiskt "glow" på huden.

Oftast utförs behandlingar av detta slag som en serie av behandlingar, så kallad kurbehandlingar. Huden skall stärkas upp och för att få ett hållbart resultat krävs uppföljning. Precis som när man tränar en kroppsdel. Man har inte tränat färdigt efter bara en gång utan det krävs upprepning. Vid kurbehandlingar utförs inte samma behandling på samma sätt hela tiden utan man börjar på en basnivå och avancerar upp styrka och t.ex. antal minuter på behandlingen. Desto starkare syra desto effektivare behandling kan man tycka. Men en ovan hud skall alltid starta på en basnivå. Man har inte fått sina problem under en natt och därför måste man behandla på sikt och inte gå på för starkt och fort fram. Då kan man få en negativ effekt. Det är faktiskt det som många gånger gånger blir fel. Man provar olika preparat och det blir en cocktail för huden och som effekt får man en stressad hud.

På salongen Rosmarin Hudvård utför vi behandlingar med syra penslingar men det är också viktigt att kunden följer upp med en egen hudvårdsrutin även hemma. Djupare behandlingar som skall och bör utföras av läkare t ex behandlingar med triklorättiksyra får en längre konvalescent i tid och huden blir betydligt känsligare en längre tid.

Syrabehandlingar som vi arbetar med på skönhetsalonger riktar sig främst mot mindre ärrbildningar, hud linjer, pigmenteringar, pordjup, torra eller feta hudtyper, tilltäppta porer etc. Vi bör behandla för friskare sundare och välbalanserad hud. När man börjat med syrabehandlingar och vill gå vidare och utveckla med ytterligare behandlingar så kan vi erbjuda bl a Skinneedling och Microdermabrasion eller oftast en kombination av kurer med dessa behandlingar och syror. Djupare effektiva behandlingar skall man kanske tänka på att behandla under de tider på året när man kan undvika sol.

Det har i snabb takt utvecklats med hudvårdsbehandlingar på marknaden och kunder är väldigt medvetna om vad som finns och det är en rolig utmaning för oss terapeuter när vi arbetar, utför och skräddarsyr behandlingar för olika hudtyper allt ifrån den första tonårsakne till hormonella hudproblem och när de första linjerna har blivit rynkor.

Mer information, priser och beskrivningar om syrabehandlingar, hudvårdsbehandlingar samt andra behandlingar hittar ni på Rosmarin Hudvårds hemsida.

Om Rosmarin Hudvård
Rosmarin hudvård är ett familjeägt företag som verkat i branschen i över trettio år, De erbjuder behandlingar med utbildade hud- och fotvårdsterapeuter samt produkter för välmående och avkoppling såsom ansiktsbehandlingar, fotvård, massage, vaxbehandlingar, manikyr, make up kurser, avancerade behandlingar med Skin needling, Kemisk peeling och Alpha cryopen. Rosmarin Hudvård tar hänsyn till din hudtyp, som också växlar precis som årstiderna, därför behöver man ibland titta över och förändra sin hudvård. Rosmarin hudvård ger rekommendationer som tar hänsyn till dig och dina vanor och behov. Rosmarin hudvård är auktoriserade som hudterapeuter i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation).

Kontakt
Besöksadress:
Södra Kungsgatan 15
802 51 Gävle

Tel: 026-68 78 64
E-post: info@rosmarin.se
https://rosmarin.se/

Se aktuella öppettider på Rosmarins hemsida.