Kvällen blev en upplevelse av företagande, framtidtro och humor till de ca 80 deltagande människornas stora glädje.

Catherine Engelbrekt och Jonas Karlsson från Etablera inledde kvällen med samtal om företagande ur Etableras perspektiv.

Gävlesonen och humorfantasten Niklas Folkegård tog över scenen med bejublad entré. Niklas inspirerade på ett humoristiskt och allvarligt sätt om företagande och rådande kris. Han pratade om mobiltelefonsäljare i nian och klottrare som aldrig ger upp i kris, klottrare som går upp mitt i natten för att skapa och uppmärksamma låga ordvitsar.

Kvällens huvudartist David Druid bjöd sedan på en halvtimmes lång skratteufori, något som kändes i hjärtat och magmusklerna. David kunde även vara lite allvarligare och bjöd på egna erfarenheter och livet som företagare. David avslutade med bra tips till alla deltagare, han menar att man ska göra det man är bra på och låta andra göra det de är bra på. Davis syftade lite på egen erfarenhet dvs är du bra på Stand-up och sämre på ekonomi, låt då någon annan sköta din bokföring så att du kan fokusera på din styrka.

Etablera företagsrådgivarna är mycket nöjda med kvällen och föreställningen.
- En härlig kväll fylld av skratt, visioner och handlingskraft som bidrog till många nya kontakter och en mängd inspirerade nya blivande företagare. Sammanfattar en mycket nöjd Jonas Karlsson, företagsrådgivare på Etablera.