Över 158 000 flyttningar under augusti - 24% fler än under den lugnaste flyttmånaden

Ska du flytta i augusti lönar det sig att boka en flyttfirma i god tid. Augusti är nämligen årets populäraste flyttmånad, mycket på grund av alla studeranden som flyttar till sina studieorter. År 2021 ägde drygt 38 000 fler flyttar rum under augusti jämfört med april då minst flyttar utfördes. Det är inte enbart flest flyttar som äger rum under augusti, svenskarna flyttar även längst sträckor under denna månad. 17% av flyttarna i augusti 2021 var 200 km eller längre.

Tack vare rutavdraget är steget inte så stort till att boka flyttfirma. Flyttjakts användare får dagligen erbjudanden med rutavdrag och eftersom man genom det kan få upp till 50% avdrag kan de spara flera tusen kronor på sin flytt. 

2022 köpte drygt 1,2 miljoner svenskar tjänster som berättigar till rutavdrag. Detta är en ökning på nästan 24 000 från år 2021. 11% av alla rutavdrag år 2022 var för flytthjälp.

Man kan spara upp till 40% genom att boka flyttfirma via Flyttjakt

Det lönar sig att be om flera offerter eftersom flyttfirmorna av olika skäl kan erbjuda väldigt varierande priser. Bland annat följande faktorer påverkar flyttfirmornas prissättning:

Flyttbilarnas och medarbetarnas tillgänglighet. Om det inte finns en tillräckligt stor flyttbil ledig måste man köra flera omgångar.
Antal tjänster kunden har behov av. Flyttfirmor kan erbjuda olika paketpris.
Flyttfirmans effektivitet.
Flyttfirmans möjlighet att sammanslå flyttar. Om flyttfirman kan utföra en flytt per riktning drar det ner på transportkostnaderna.

- Priserna mellan flyttfirmor kan skilja både gällande långa och korta flyttar. Via Flyttjakt fick en användare sex offerter för en långflytt, och det skiljde sig 48% mellan den förmånligaste och dyraste offerten. En annan användare fick fyra offerter för en flytt på en kilometer och det skilde sig 65% mellan den förmånligaste och dyraste offerten. I båda fallen valdes en flyttfirma med goda omdömen som erbjöd ett pris mellan ytterligheterna, säger Flyttjakts kommunikations- och försäljningsansvarige Sofia Forsman. 

Ansvarig för tjänsten är en startup, specialiserad på utveckling av marknadsplatser och offertförfrågningtjänster 

Bolaget som ligger bakom tjänsten är Flyttjakt AB. De har producerat tjänsten och tidigare expanderat den till Finland där den vuxit till landets största digitala tjänst inom flytt och förmedlat över 100 000 flyttar. Tjänsten är gratis för konsumenten och erbjuder även omfattande vägledning för flyttens alla skeden. Flytt-checklistan hjälper att hålla koll på att allt inför flytten blir gjort i tid. Flytträknaren ger snabbt ett riktgivande pris för ens flytt och flyttlådor. Kartapplikationen visar var de närmaste förråden finns. Därtill finns det information och tips om bland annat flyttlådor och dess packning.

För ytterligare information, kontakta gärna: 
Sofia Forsman
Kommunikations- och försäljningsansvarig
info@flyttjakt.nu
+46 855 923 008
www.flyttjakt.nu