De deltagande vid musikalen I Ljus & Mörkers första kollationering.

Storslagen start för årets musikalsatsning

15/1, 2013 kl. 13:40

Det var full fart på Gävle Teater i söndags då över 300 skådespelare, dansare, körsångare, artister, musiker och statister fyllde lokalerna. Stormusikalen ”I Ljus & Mörker” hade sin första kollationering.

  • Manusförfattare Jon Anderzon och koreograf Melinda Ingmarsson strax innan de kliver ut på scen.

Gävle Teaters foajé rymde många av de lyckliga som blivit uttagna efter höstens auditioner.
– Det här är helt ofattbart och otroligt stort, säger Melinda Ingmarsson som är föreställningens koreograf. Det är otroligt kul att se alla samlade här idag!

Under dagen presenterades upplägg och manus. De gick även igenom all logistik i form av repetitioner, filminspelningar, sammankomster, smink, kostym och allt därtill.
– Bara registreringen av alla deltagare har varit en väldigt stor punkt under dagen, säger projektledarassistenten Helena Petersson från SV Gävleborg. Det krävs en hel del arbete med så många inblandade.

Det var en glädjefull dag med mycket skratt och omtanke. Men då manuset lästes upp fälldes även en och annan tår.
– Handlingen är väldigt stark och rörande, säger Jon Anderzon som är föreställningens manusförfattare, projektledare och regissör. Musikalen berör och jag tror verkligen att alla kan identifiera sig med personerna och handlingen.

Dagen avrundades med fika och avslutande information från koreografen och regissören.
– Nu startar allt, konstaterar Jon stolt. Allt från filminspelningar och körer samt skådespelare påbörjar sina repetitioner. Nu börjar äventyret!

För mer information, kontakta:

Jon Anderzon
SV Gävleborg
073-904 17 38
jon.anderzon@sv.se
http://www.iljusochmorker.se


___

"I Ljus & Mörker" är en nyskriven musikal som kommer att bli en av Sveriges största och engagera över 1000 personer bara på scen. Musikalen, som är författad av Jon Anderzon, speglar samhällets problem med förtryck och orättvisor och har premiär hösten 2013 på flertalet platser runt om i Gävleborgs län. Som arrangör för musikalen står Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg.

Jon Anderzon

Jon Anderzon

SV Gävleborg

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2012-10-30

Om SV

SV hävdar alla människors lika värde och rättigheter. Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng