Per-Erik Eriksson och Andreas B Hallberg framför byggnaden där företaget KonfigDesign i Hudiksvall har sitt kontor. De har nyligen tagit hem en stororder, och går fler affärer i hamn under våren väntar nyanställning.

Stororder till Hudikföretaget KonfigDesign

1/4, 2014 kl. 15:18

Tvåmansföretaget KonfigDesign Sverige AB i Hudiksvall har tagit hem en stororder omfattande ett komplett system till Movomech AB, i konkurrens med etablerade återförsäljare av autodeskprodukter. Ägarna Andreas B Hallberg och Per-Erik Eriksson jobbar inom ett område som börjar bli riktigt hett på marknaden.

- Vår bakgrund som ingenjörer med lång arbetslivserfarenhet i kombination med en unik programvara har gjort att kunder valt oss framför stora och mer etablerade konkurrenter.

KonfigDesign hjälper företag med tekniska IT-lösningar som stödjer hela orderprocessen från offert till att skapa tillverkningsritningar med automatik, på fackspråk kallat produktkonfigurering. Systemet som de utvecklar tillsammans med Movomech ska stödja deras försäljning och tillverkning av traverssystem inom framför allt bilindustrin.

Återförsäljare över hela världen ska kunna generera offerter och ritningar via det webbaserade systemet. Omfattande beräkningar ligger till grund för att optimera traverssystemet gällande pris, funktion och hållfasthet.

- Vi är sedan några år återförsäljare av en programvara, RuleDesigner, som är gjord just för att utveckla sådana IT-system åt kunderna. Vi har ett gott samarbete med den Italienska tillverkaren och har besökt dem flera gånger.

Programvaran gör det möjligt för kunderna att själva underhålla sitt IT-system, utan att behöva anlita dyra konsulter, vilket annars är det normala. Movomech köper därför licenser för programvara, utveckling och utbildning av KonfigDesign, och den första etappen av systemet ska vara klar i slutet av juni i sommar.

- Det blir väldigt stora effektiviseringar, upp till 90 procent i tidsbesparingar inom orderprocesser samtidigt som det blir en kvalitetssäkring.

Med de stora effektiviseringarna som KonfigDesign erbjuder stärks företagens konkurrenskraft och lönsamhet. Enformigt rutinarbete rationaliseras bort och företagen kan istället satsa på produktutveckling.

Andreas B Hallberg och Per-Erik Eriksson ser en enorm potentiell marknad bland små och medelstora företag som redan säljer en del kundanpassade produkter. Parallellt med storordern har KonfigDesign fler spännande projekt på gång.

- Om de blir verklighet planerar vi att anställa någon för att avlasta oss och därmed kunna satsa mer på försäljning.

Text och bild: Anna-Karin Widehammar, Salticus

Anna-Karin Widehammar

Anna-Karin Widehammar

Salticus

Från Hudiksvall, Hälsingland

Medlem sedan 2013-04-16

Salticus.se stärker varumärken genom ökat fokus på kommunikation, marknad och events.

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer