En färsk undersökning från Tandblekningsguiden.se avslöjar stora prisskillnader mellan regionerna, med priser som varierar från 3440 kr till 6760 kr beroende på var i landet du bor.

Ökad popularitet av estetisk tandvård

Estetisk tandvård har blivit allt populärare de senaste åren, och det har märkts tydligt hos Folktandvården i flera regioner. Idag erbjuder nästan alla Sveriges 21 regioner tandblekning, med undantag för Gotland, Jämtland och Östergötland. Dock visar undersökningen från Tandblekningsguiden.se att priset för tandblekning varierar kraftigt beroende på var i landet du befinner dig, med skillnader på upp till 96,5 % mellan den billigaste och dyraste regionen.

I vår undersökning har vi sett att medianpriset för tandblekning i Sverige ligger på 4684 kr. Stockholm erbjuder det lägsta priset på 3440 kr, medan tandblekning i Norrbotten kostar 6760 kr,” säger Dejan Popovic, skribent på Tandblekningsguiden.

Varför det skiljer så mycket i prissättningen är svårt att svara på, men Dejan Popovic menar att hård belastning inom Folktandvården kan vara en bidragande orsak: “Folktandvården är hårt belastad och eftersom estetisk tandvård inte är prioriterad, kan det vara så att vissa regioner valt att höja sina priser”, förklarar han.

Avslutning

För fullständig information om undersökningen och pris för tandblekning hos Folktandvården, besök vår hemsida på Tandblekningsguiden.se eller kontakta oss direkt via info@tandblekningsguiden.se."

Kontaktuppgifter

Kontaktperson:
Dejan Popovic Tandblekningsguiden.se
E-post: dejan@tandblekningsguiden.se