SOL har lång erfarenhet av kvalificerad städning av fartyg, flyg, processindustri och kollektivtrafik samt reklammontering och foliering. Under senare tid har städning av kontor och hotell växt i betydelse. Den breda kompetensen inom fastighetsservice ökas väsentligt genom förvärvet av DSFM.

–Vi är glada att tillsammans få bygga vidare på en större och mer framtidsinriktad organisation med kunden i centrum, säger Tina Wessman Hellstadius, Vd SOL Facility Services. Vi kompletterar och förstärker varandra på ett bra sätt. Nu kan vi öka takten i vår expansion i Sverige, vilken avstannade under pandemin Covid-19 som hade en kraftigt negativ inverkan på affärerna.

DSFM har förutom lokalvård också en bred palett av service såsom IT, bemanning, kaffeservice, växter, fruktkorgar, kontorsmaterial etcetera. Före SOLs förvärv har man cirka 300 kunder huvudsakligen i Stockholmsområdet. Målet är att förenkla kundens vardag genom att vara en helhetsleverantör av facility services.

–DSFM har vuxit kraftigt sedan starten 2012 med service till stora och små kunder. SOL Facility Services blir nu en stark spelare inom flera områden. I ett allt mer serviceorienterat samhälle, ökar efterfrågan på kvalificerad fastighetsservice, säger David Ståhl, tillträdande vice Vd och kommersiell chef, SOL Facility Services.  

Affären avlutades 15 juni, flytten till huvudkontoret på Alsnögatan på Södermalm sker inom kort.

–Efter stora utmaningar har allt fallit på plats för SOL i Sverige med en mycket stark ledning, säger Juhapekka Joronen, S.O. och ägare SOL Facility Services. Den svenska marknaden har pressade marginaler och kräver volym. Vi har nu verktygen på plats för att skapa kraftig tillväxt.

För mer information, vänligen kontakta:

Tina Wessman Hellstadius, Vd, SOL Facility Services
T: +46 702 683 118
E: tina.hellstadius@sol.se

David Ståhl, vice Vd kommersiell chef,  SOL Facility Services
T: +46 8 442 53 00
E: david.stahl@sol.se

Hermine Bond, presskontakt, Coast Communications
T: +46 70 720 09 71
E: hermine.bond@coast.se

Fakta: Det här är SOL Facility Services AB
Verksamhet: Heltäckande Facility Services
Prognostiserad årlig omsättning: MSEK 250 när covideffekten klingat av
Antal medarbetare: Cirka 700
Vd: Tina Wessman Hellstadius
Vice Vd, kommersiell chef: David Ståhl
Huvudkontor: Alsnögatan 7, Stockholm

Om oss
SOL Facility Services AB är ett ledande facility management företag i Sverige och levererar ett brett utbud av service inom IT, kontorsmateriel, städ-, hygien- och underhållstjänster till privata och offentliga uppdragsgivare. Med erfarenhet från besöksintensiva miljöer såsom kryssningsfartyg, flyg, tåg och processindustrin samt uppdrag inom sjukvård, hotell, livsmedel och offentliga lokaler är SOL FS en helhetsleverantör av facility services med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Skåne. SOL Facility Services AB är en del av finska Solemo OY, som sysselsätter totalt 14 000 medarbetare.