Harmoni-Expo är en hälsomässa för de som är intresserade av andlighet, holistisk hälsa och personlig utveckling. Under årets mässa får besökarna möjlighet att lära sig mer om hur man lever ett friskare liv och samtidigt få inspiration för ens egen hälsa. Parallellt med detta kan man också få vandra runt i lokalen för att titta på över 300 utställare, eller lyssna till ett hundratal föredrag.

Vad som gör mässan unik är att den också erbjuder över 100 behandlingsformer. Vissa erbjuds gratis medan andra utställare har rabatterade priser för mässans besökare. Flera utställare har listor i sina montrar där man kan boka tid under sitt besök, eller i deras respektive lokaler efter eventet.

Vi pratar med Mike från Massage Fridhemsplan i Stockholm som planerar besöka mässan. Han menar att massagebehandlingar blivit populärare och att trenden har sin anledning.

– Massagebehandlingar är alltid uppskattade, men kanske extra nu när många återgått till sina kontorsjobb efter en lång tids hemarbete i icke-ergonomiska miljöer. En del kunder har aldrig haft massage tidigare, men nu när de upptäckt fördelarna och hur bra de känner sig efter sina behandlingar så kommer de gärna tillbaka, säger han.

– Sen är det självklart bra att många företag erbjuder friskvårdsbidrag till sina anställda. Det visar bara att de bryr sig om företagshälsan och personalens välmående. Har man kvar en summa av sitt friskvårdsbidrag eller kanske inte använt det än så är det bra om man känner till att det kan nyttjas till massage eller andra behandlingar. Många förknippar det bara med gymmedlemskap, men så är inte fallet.

Under Harmoni-Expo kan besökare testa på olika behandlingar, men eftersom det är osäkert hur många besökare som kommer boka upp sig rekommenderas det att man är ute i god tid och skriver upp sig på behandlingslistor som finns uppsatta i utställarnas montrar.

Utöver utställningar bjuds det även på ett omfattande scenprogram, alternativmedicin, aurafotografering, bildtolkning, astrologi och försäljning av diverse saker, bland annat böcker inom meditation, avkoppling och självutveckling – men också kristaller, smycken, indianprylar och mycket mer. Under åren har yoga och meditation blivit populärare i Sverige, och om man inte har bekantat sig med detta finns det en väldigt bra introduktion tillgänglig i en av Aftonbladets podcasts som just handlar om meditation.

Mässan kommer hållas mellan den 29 oktober fram till den 30 oktober i Solnahallen, i Solna kommun. Mer om Harmoni-Expo kan man läsa på eventets officiella hemsida, https://harmoniexpo.com/

Kortfattat om Harmoni-Expo

Harmoni-Expo är en svensk återkommande mässa för utställare inom områdena alternativ medicin, medium, new age och andra inom alternativrörelsen. Den titulerar sig som Sveriges största alternativmässa inom kropp och själv. Harmoni-Expo grundades 1996 av Kristina Wennergren och Britt Rudolfsson och var först en kringresande mässa. Eventet hålls två gånger årligen i Solnahallen, Solna kommun. Mässorna karaktäriseras av inspirerande föredrag, seanser och framträdanden av olika alternativa rörelser, bland annat healing, trumfresor, qigong, jordstrålning och djurkommunikation. Det sker försäljning vid montrarna såväl som utdelning av information. Utöver föreläsningar, aktiviteter och mingel finns det även spådomskonst, numerologi, tarotläsning och aurafotografering. Det förekommer även behandlingar inom massage.