Det är inte alla som vet vad det är för skillnader mellan solfångare och solceller. Arne Hedberg från Kaminhörnan kommer att reda ut begreppen. Vid Energidagen kommer förutom visning av produkterna ett antal specialister hålla föredrag och presentera en hel del fakta som man kan behöva som konsument.

-Jag tänker informera om olika metoder att samla in och ta vara på solens energi, säger Arne. Sverige har faktiskt goda förutsättningar för detta, men jag kan ge en del praktiska tips för att optimera en anläggning.

-Vi kommer att demonstrera en solfångare typ vatten/el och visa hur den fungerar. Och det finns flera andra typer. Slutligen är det ekonomin - hur blir din installation lönsam.

Det är Omställning Järbo som arrangerar Energidagen som en aktivitet i Framtidsveckan som nu pågår i länet. Framtidsveckan syftar till att öka medvetenheten om betydelsen av ett hållbart samhälle.

Mer information om Energidagen finns på http://www.omstallningjarbo.se/framtidsv14/index.htm, där utställare och föredrag presenteras.