Ett grovt ekonomiskt besparingsspel

Det är ingen hemlighet att elräkningarna kan kännas som ett konstant blödande sår i plånboken. Men med solceller kan du förvandla din fastighet till en energiproducent och minska denna ekonomiska börda betydligt.

Solceller genererar el från solens strålar och minskar därmed din beroende av el från det allmänna elnätet. Med den ökande effektiviteten och sjunkande kostnaden för solcellssystem, blir det nu möjligt att se en positiv avkastning på din investering inom några år. Efter det är det rena besparingar som rullar in varje månad. Så istället för att betala för din energikonsumtion kan du börja få betalt för att producera överskottsenergi som säljs tillbaka till elbolaget.

Klimathjälte i din egen trädgård

Om du vill göra en aktiv insats för att minska din klimatpåverkan och sätta din fastighet på kartan som en miljövänlig plats, är solceller ett utmärkt sätt att komma igång. Genom att generera egen förnybar energi minskar du ditt behov av fossila bränslen och bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser.

Tänk på det som att ha din egen lilla klimatförbättrare i trädgården. Varje kilowattimme solenergi du producerar är en kilowattimme mindre som behöver genereras från icke-förnybara källor som kol eller naturgas. Det är ett steg i rätt riktning för att rädda vår planet, och det bästa är att du gör det medan du njuter av solskenet från din favoritplats i trädgården.

Stigande fastighetsvärde

Det är inte bara din elräkning som kommer att dra nytta av solceller; din fastighet kommer också att öka i värde. En fastighet med solceller har en ökad attraktionskraft på köpare och kan säljas till ett högre pris. Detta beror delvis på de ekonomiska fördelarna som solceller erbjuder, men också på den ökande medvetenheten om miljövänliga alternativ bland köpare.

Potentiella köpare ser ofta på fastigheter med solceller som en investering i framtiden, med låga energikostnader och en positiv inverkan på miljön. Så genom att installera solceller nu, sätter du din fastighet på den gröna fastighetskartan och ökar dess värde när det är dags att sälja.

Energioberoende och säkerhet

Vi har alla hört talas om strömavbrott som kan vara frustrerande och ibland farliga. Med solceller kan du minska ditt beroende av elnätet och förbättra din fastighets energisäkerhet. Om elen skulle gå, kan du fortfarande ha tillgång till el från dina solceller, särskilt om du har lagringslösningar som batterier.

Detta är särskilt viktigt om du bor på en plats där strömavbrott är vanliga. Du kan behålla ditt kylskåp igång, ladda dina elektroniska enheter och ha belysning även när det är strömavbrott i området. Det ger dig inte bara ökad bekvämlighet, utan också extra trygghet för dig och din familj.

Solcellsenergi - en investering för livet

Att investera i solceller är inte bara en kortvarig trend, det är en investering som varar i årtionden. Solcellssystem är kända för sin hållbarhet och minimalt underhåll, vilket innebär att du kan njuta av gratis solenergi i många år framöver.

De flesta solcellssystem har garantier som sträcker sig över 20-25 år, och det är inte ovanligt att de fortsätter att fungera effektivt i upp till 30 år eller mer. Detta innebär att din initiala investering kommer att fortsätta att betala sig själv många gånger om, och du kommer att njuta av fördelarna av billig och ren energi under lång tid framöver.

Vill ni ha mer information?

Att installera solceller på din fastighet är ett strålande beslut på många sätt. Du sparar pengar, hjälper miljön, ökar fastighetens värde, förbättrar energisäkerheten och gör en investering för livet. Så varför inte dra nytta av det svenska solskenet och ta steget mot en ljusare framtid med solceller? Din plånbok och vår planet kommer att tacka dig!

Vi bistår med rådgivning och energieffektiva lösningar för just er fastighet. Vi har säte i Gävle, närmare bestämt Valbo med Gästrikland och övriga Gävleborg som vårt närområde. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning om förslag på lösning till er fastighet. Ingen lösning är för liten eller stor, tillsammans gör vi skillnad.

Erik Malmberg
Energirådgivare
Nordic Sun
072-512 77 72
erik.malmberg@nordicsun.se

Kostnadsfri förfrågan om rådgivning här >>