Lördagen den 15 mars var det dags att visa upp huset för alla Gävlebor som varit nyfikna på vad Anette och hennes medarbetare åstadkommit.
Mitt på dagen var det öppet hus med fullt av besökare som kunde konstatera att det varit möjligt att transformera en kyrka till en plats för hälsa och evenemang! Restaurangen hade inte klart än med nödvändiga tillstånd, men det blir definitivt en attraktion bland Söders alla restauranger! Det blir inriktning på lokalt producerade råvaror och hälsosam mat, vilket passar bra med husets profil. När alkoholtillståndet blir klart ska man i första hand servera ekologiskt öl och vin.
Senare på eftermiddagen hade Anette Svedinger-Eriksson bjudit in entreprenörer, medarbetare och vänner till en invigningsfest. Festen kunde inte hållas i restaurangen, som det var tänkt, på grund av det försenade tillståndet. Men det gick bra att duka upp i den stora salen också! Gästerna bjöds på vildsvinskorv och brässerad oxkind med varma rotfrukter – väldigt delikat!
- Jag vill tacka alla som hjälpt till att allt det här i ordning, hälsade Anette Svedinger-Eriksson alla gäster välkommen.
Kvällens minsta gäst (10 år) grep senare mikrofonen och utbringade en skål för Anette, den var hon väl värd!
Notera också att det snart blir opera på Söders Källa när Gefle Musikdramatiska Teater ger Pietro Mascagnis opera "Cavalleria Rusticana" med premiär den 5 april!
Mer info om Söders Källa och deras träningsmöjligheter, event mm: http://soderskalla.se