Indentifikationssystem ska koppla ihop kreditkortet och handflatan

Amazon har sökt patent på ett indentifikationssystem med inbyggd handskanner, som ligger till grund för att möjliggöra kontaktlösa betalningar med handflatan.
Projektet håller på att utvecklas i nuläget och tanken är alltså att kunder ska kunna koppla ihop informationen från sitt kreditkort till sina händer. Informationen ska sedan finnas lagrad i Amazons molntjänst, och på så vis kommer det enda som behövs för att betala innan man lämnar butiken med sina varor att skanna sin hand.

Det kanske låter som science fiction men redan idag finns tekniker i våra smarta telefoner och klockor som låter oss identifiera kreditkortsköp med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning. Så att tekniken ytterligare utvecklas som i Amazons vision är egentligen inte så långsökt.

Stora kreditkortsvarumärken involverade i projektet

Amazon samarbetar i nuvarande skede med Visa, samt för diskussioner med Mastercard, JPMorgan och Wells Fargo, enligt Alltomkreditkort.nu.

I det första skedet siktar Amazon på att expandera sitt Amazon Go-koncept i USA, så när vi eventuellt skulle kunna se något liknande i Sverige återstår att se.
Tills dess kan vi åtminstone utnyttja den teknik som finns tillgänglig.
För den som skaffar något av de största betal- eller kreditkorten finns ju redan idag möjligheten att koppla dem till någon av våra smarta prylar.

För iPhone-användare finns Apple Pay som låter användaren betala med sin iPhone eller Apple Watch. Android Pay och Samsung Pay är liknande lösningar för Android-användare.

I takt med att nya betalningslösningar lanseras förflyttas Kreditkortlistans fokus. I januari lanserades Kreditkortlistans informationsportal om mobila betalningar och i slutet av februari lanseras portalen om appar med debitkort. Se här: https://kreditkortlistan.se/betala-med-mobilen/


Om Kreditkortlistan.se

Kreditkortlistan.se är en jämförelsesajt av kreditkort. Sedan starten år 2013 har tjänsten hjälpt tusentals människor till en bättre ekonomi genom att tipsa och vägleda till marknadens förmånligaste kreditkort för olika ändamål.

Mer information på info@kreditkortlistan.se