De flesta av tipsen och inspirationen har vi hittat hos på inspirationsartiklarna hos Beautiq.se där du kan läsa mer samt få tillgång till ytterligare skönhetstips.

Fyll i ögonbrynen på rätt sätt

Det är ingen hemlighet att glesa ögonbryn kan få oss att se äldre ut, så för att få till en snygg look som ger dig ett friskt och fräscht utseende bör du utan tvekan ge lite kärlek till dina ögonbryn. Beställ gärna en ögonbrynspenna som är ljusare än håret snarare än mörkare, och de lite mer askiga undertonerna är att föredra.

Vill du testa på en ögonbrynspenna med borste? Se då till att borsta upp ögonbrynen och att därefter fylla i de lite mer glesa områdena med korta streck. Det är inte världens ände om båda ögonbrynen inte ser exakt likadana ut – det ger dig en mer naturlig look då ögonbryn vanligtvis inte är fullkomligt symmetriska.

Se till att din foundation passar din hud

Det finns nackdelar med att både använda en för ljus och en för mörk foundation. Antingen slutar det med att du ser riktigt blek ut eller så blir dina drag nedtyngda, och inget av detta är att föredra. För att se till så att du verkligen får en passande foundation rekommenderas det att först testa på olika varianter så att du vet vilken nyans du ligger på.

Ha även i åtanke att din nyans kan skifta mellan årstiderna beroende på om du är solbränd eller inte, så köp gärna din favoritfoundation i olika nyanser så att du alltid kan dra nytta av den som blir rätt för stunden. När det inte syns att du har foundation på dig vet du att du har lyckats.

Tips för att styla ditt hår

Det viktigaste när det kommer till att styla ditt hår är att se till så att det inte ser slitet ut. För att lyckas med detta bör du först av allt införskaffa dig ett värmeskydd. Detta kan du sedan applicera innan det är dags att antingen föna, platta eller locka håret.

Om du inte har en plattång eller locktång nära tillhands är det möjligt att ge håret volym och stil med hjälp av endast en fön, men det finns även ett ytterligare alternativ: varmluftsborsten. Den här produkten agerar både som en lite svagare fön och som en borste på en och samma gång. Detta kan utan tvekan bli ett värdefullt hjälpmedel, och då har vi inte ens börjat tala om effektiva stylingprodukter såsom hårspray eller till och med torrschampo. Den rätta utrustningen för att få härlig volym i håret behöver inte vara dyr, utan visst finns det många lösningar till rimliga priser!