Förutom denna klass tävlar man i att vara bäst i Sverige i åtta olika klasser och utöver det koras även en publikfavorit. Peter Forsberg från Gävle slog proffsbyggarna på fingrarna med sitt hemmabygge ”Blown Thunder” i en av de största klasserna kallad ”Custom”. ”Blown Thunder” är byggd från grunden på lediga kvällar och helger och med en relativt snäv budget men med ett nytänkande som fick många erfarna hojbyggare att tappa hakan. Inte nog med att Peter knep en förstaplacering i customklassen, hans konstverk till motorcykel gick även hem bland publiken. Priset ”People’s Choice” gick även det till Peter vilket gav honom inte bara tillfälle att ta emot publikens jubel och äran ännu en gång utan han kammade även hem det största priset på tävlingen, en alldeles ny Harley Davidson-motor.
Bland de cirka 300 motorcyklar som ställdes ut var Peter inte den enda Gävlebon som utmärkte sig. Håkan Linde tävlade i den nya klassen ”Modified Harley Davidson” och vann en andraplacering i tuff konkurrens med 50 andra motorcyklar. Klassen är för dem med lite nyare men modifierade motorcyklar med ram och motorblock från Harley Davidson.

Fotnot: Peter Forsberg är f.ö även flerfaldig svensk mästare i bodybuilding. Även om fokus nuförtiden ligger på att bygga motorcyklar så syns Peter med jämna mellanrum underhålla fysiken på Gävles anrika kraftsportsklubb i kraftsportens hus på Sörby urfjäll i Gävle.

Foto: http://www.bycarolin.com