Företaget sökte då fem ungdomar från gymnasieskolor och högskolor i regionen som brann för företagande. Samarbetet gick över förväntan och man har nu beslutat att fortsätta på den inslagna vägen för att årligen tillsätta en ny Junior Management Board.
– I det strategiska arbetet var det uppenbart att vi behövde ett bollplank med morgondagens beslutsfattare så därför bestämde vi oss för att etablera Junior Management Board, berättar Mats-Ola A.Schulze, VD på Carepa. Samarbetet under året har överträffat alla förväntningar och det var det bästa som kunde hända. Jag skulle vilja påstå att jag som VD förmodligen lärt mig mer än studenterna under den här resan. Därför har vi nu tagit beslut på att fortsätta rekrytera en Junior Management Board varje år. Så nu söker vi fem nya motiverade och engagerade ungdomar som under 2022 vill vara med och lära sig vår affär och marknad och samtidigt utveckla sig personligen för framtida yrkesroller, knyta kontakter, bygga nätverk och göra sig anställningsbara.

Carepas Junior Management Board blev således en succé för både företagsledning och studenterna som under 2021 har fått en unik inblick i hur ett expansivt bolag med stor tillväxt arbetar med både ledning och styrning av verksamheten.
– Vår förhoppning var att studenterna skulle vara delaktiga och utmana oss i tankesätt utifrån sina perspektiv, berättar Johan Ludvigsson, Inköps- och Marknadschef. De har överträffat förväntningarna med råge så det har verkligen varit ett dubbelriktat mentorskap. Vi har haft en enorm nytta av studenternas insikter och tankesätt som i allra högsta grad påverkat hur vi ser på framtiden när det gäller hållbarhet och utvecklingen generellt.

Studenterna och företaget samarbetar under året genom ett s.k. management board som startar med en kick-off i februari till att de får hålla det egna ledningsgruppsmötet i december.
– Studenterna får medverka på lednings- och styrelsemöten under året samt att vi tar in externa föredragshållare inom särskilda fokusområden, säger Mats-Ola. Men de är dessutom involverade i princip 24/7 som den övriga ledningsgruppen när det gäller att hantera nyheter, händelser på marknaden och den operativa verksamheten.
De är en enorm kraft och vi hoppas att fler företag göra på det här sättet och koppla ihop skolan med näringslivet. Det finns ju en hel del utmaningar som måste lösas gemensamt, säger Mats-Ola. Vi ser gärna att fler företag gör likadant och räcker ut en hand. Morgondagens inköpare och beslutsfattare sitter ju därute i form av generation Z. Vi på Carepa har haft mycket positiva erfarenheter som vi gärna delar med oss av.

Det går att ansöka till Carepa Junior Management Board 2022 till och med den 19 december i år.
– Vi har inga bestämda åldrar på de som skall söka, utan de kan studera antingen på gymnasium, högskola eller universitet, säger Johan. Det viktiga är att de som söker är motiverade och engagerade studenter som verkligen vill utveckla sig själva samtidigt som de vågar utmana både vår vision och bolagets framtida resa. Det här är vårt sätt att bidra med samhällsengagemang och ta ansvar - samtidigt som vi får enormt mycket tillbaka i vårt arbete som utmanare i en traditionell bransch med ett modernare synsätt.

Några röster från deltagarna

– Att vara med i CJMB gav mig verkligen möjligheten att både lära mig mycket för mitt framtida yrkesliv samtidigt som Carepa värderade ens åsikter stort. Detta skapar en bra miljö att utvecklas i, både som person och i din karriär. Att kombinera CJMB med studierna gav mig också möjligheten att kunna applicera teorin jag lärt mig på universitetet i praktiken, något som underlättade lärandet enormt. 
Alexander Fristedt, Junior VD

– Att få göra sin röst hörd i både ledningsgrupp och styrelse har varit en häftig upplevelse som jag inte trodde skulle ske än på många år. 
Jag tar med mig mängder med nyttiga erfarenheter. Allt ifrån agendan på ledningsgruppsmöte till att få vara med i en rekryteringsprocess. CJMB är en unik möjlighet - missa inte chansen! 
Tuva Bornandersson, Junior försäljningschef 

– Det har varit en väldigt givande, lärorik och rolig upplevelse! Fantastiskt kul att ta lärdom av den "äldre" ledningen och lära känna den "yngre". CJMB är en grym möjlighet för unga drivna studenter att ta del av och prova på ledningsgrupparbete. Att få insikter i hur man arbetar såväl operativt som strategiskt för att se till att man når sina milstolpar och mål för att förverkliga en vision. Nätverkande är ett av de bästa verktygen i din låda; här får du möjlighet bygga långsiktiga relationer, få en uppmärksammad profil, råd och stöd samtidigt som du utbyter erfarenheter med ledningsgruppen. För mig som student och egenföretagare har det varit väldigt givande. 
Jacob Petersson, Junior CFO

– CJMB har gett mig bekräftelse vad mitt framtida yrke kommer att vara och att vara en ledare, en förebild och inspirera andra, verkligen är något som jag brinner för. Det är det absolut viktigaste jag tar med mig ifrån projektet. 
Emelie Ehrensvärd, Junior marknads- och inköpschef 


Här gör man årets ansökan till Carepa Junior Management Board: www.carepa.se/cjmb

De som deltagit i Carepa Junior Management Board 2021 är:
Alexander Fristedt, Junior VD
Emelie Ehrensvärd, Junior Inköps & Marknadschef
Tuva Bornandersson, Junior Försäljningschef
Jacob Petersson, Junior Ekonomi, HR & IT-chef
Hugo Gunnarsson, Junior Lager & Logistikchef
 
För mer information kontakta:
Mats-Ola A.Schulze
VD
072-452 38 56
mats-ola.schulze@carepa.se
 
Johan Ludvigsson
Inköps- & Marknadschef
072-452 95 50
johan.ludvigsson@carepa.se

https://www.carepa.se


Om Carepa
Carepa AB är en ung och snabbväxande leverantör av förbrukningsmaterial till företag och arbetsplatser med säte i Ängelholm, Skåne. Bolaget grundades 2017 genom en sammanslagning av KM Pack och Svenska Pappersgrossisten och har sedan dess växt kraftigt. Tillväxtresan har fortsatt och bolaget omsätter 2021 cirka 255 miljoner kronor. Carepa satsar på ett smart utbud från välrenommerade varumärken och spännande utmanare till branscher som Hotell & Restaurang, Städ, Kontor, Odlare och Dagligvaruhandeln. Vi är 55 anställda och har kunder över hela landet. Verksamheten bedrivs från huvudkontor och logistikcenter i ”E-City”, mitt emellan Helsingborg och Ängelholm, samt två säljkontor i Malmö och Halmstad. Carepa är inne på en spännande resa och om fem år ska bolaget vara dubbelt så stort med en omsättning om 500 miljoner kronor.
Vi ska fortsätta att utmana marknaden genom att leverera våra tre kundlöften Alltid steget före, Rätt pris direkt och Bra Miljöval.


Bildtext: Carepas Junior Management Board 2021 fr.v. Jacob Petersson, Tuva Bornandersson, Alexander Fristedt, Emelie Ehrensvärd och Hugo Gunnarsson.