Signat vill, till skillnad från gammalmodiga juristbyråer som tar höga priser för standarddokument och juridisk rådgivning, erbjuda fasta och rimliga priser. De tycker inte att juridik ska begränsas till plånboken, vardagsjuridiken ska vara lättillgänglig för alla oavsett vart de befinner sig.

De allra flesta är i behov av juridisk hjälp någon gång i livet. Vi kan i fackförbundet Akavias rapport om digitaliseringens effekter på professionen från början av 2021 se en ökad efterfrågan på digitala tjänster för signering av juridiska dokument.

Det finns vissa formkrav man behöver vara medveten om för att ett juridiskt avtal ska vara bindande. Därför är det bättre att ta hjälp av en jurist som hjälper till att kvalitetssäkra avtalet i stället för att upprätta det helt på egen hand.

Ett avtal av kvalitet innehåller tydliga riktlinjer. Bland annat kring vad som får och inte får göras men dessutom påföljderna vid ett avtalsbrott.

Dagligen uppstår konflikter som hade kunnat undgåtts med hjälp av ett kvalitetssäkrat avtal. Genom att ta anlita en jurist sparar du mycket tid men förebygger också för framtida konflikter.

Tjänsten på Signat.se är enkel att använda. Du fyller i dina uppgifter och svarar på ett par frågor, därefter kommer en av deras jurister sammanställa och kvalitetssäkra avtalet och därefter leverera det till dig via e-mail.

Vill du hellre skapa avtalet med en jurist via telefon går det också bra utan extra kostnad.

Signats fokus ligger inte på att tjäna så mycket pengar som möjligt. De vill förflytta hela branschens fokus till att hjälpa så många människor som möjligt, vilket är något de vill lyfta med sitt årliga stipendium.

Studerar du på juristprogrammet vid något av Sveriges universitet kan du söka Signats årliga studentstipendium. Det finns till för att hylla och engagera drivna juriststudenter.

Faktum är att dagens studenter är framtidens jurister.

Detta är bara början på juridikbranschens resa inom digitaliseringen och vi kommer förmodligen se allt mer innovativa affärsidéer som dras från det traditionella och krångliga mot det allt mer lättanvända och tillgängliga.

Mica Eriksson, PR-ansvarig
010 - 58 58 263

kontakt@signat.se