Med Yale Doorman elektroniska lås kan man välja olika metoder för att manövrera låset, beroende på situation:
- Med fjärrkontroll för att släppa in barnen medan du packar ur bilen eller inifrån om du inte vill gå till dörren för att öppna
- Med nyckeltag ("låsbricka") genom att bara visa den för låset!
- Med kod om man inte vill bära med sig något, till exempel på joggingturen
- Det går också att låsa med en knapptryckning eller ställa in så att det låser automatiskt
Om det låser automatiskt eller med kod meddelar låset om det inte är låst. Genom att låset går att öppna med kod behöver man inte riskera att bli utelåst, så länge man kommer ihåg koden!
När man reser bort och någon skall vattna blommorna kan man ordna en tillfällig kod i stället för att gömma nyckeln under mattan!
Tappar man nyckeltagen kommer man ändå in med koden och det är enkelt att spärra tagen (brickan). Det finns också ett inbyggt larm som larmar med 80 dB vid inbrottsförsök.
Yale Doorman är testat enligt svensk säkerhetsstandard och brandtestat. Låset passar de flesta ytterdörrar med tjocklek 40-88 mm.
Elektronik innebär elström och det här låset drivs med 4 st AA-batterier. Om batterierna tar slut kan man komma in genom att hålla ett 9V batteri mot en kontakt på utsidan och sedan låsa upp med den elektroniska nyckeln.
Stefan Sjöman på Lås & Nyckel i Gävle tror mycket på Yale Doorman.
- Jag har själv två barn hemma som ofta glömmer eller tappar bort sina nycklar. Med Doorman blir ju allt mycket enklare, jag behöver inte byta lås och fixa nya nycklar utan kan enkelt spärra den nyckelbricka som är borttappad. Till och med programmeringen av låset är enkelt i och med att låset talar och berättar för mig vad jag ska göra genom hela processen. Enkelt och säkert, perfekt för alla privatbostäder. Vi tror att Yale Doorman kommer att bli en säljsuccé i låsbranschen.