Men detta har också gjort att nu finns fler sätt än tidigare för de som är ute efter att komma över information eller skada människor genom virusprogram eller andra försök. På grund av detta är det viktigt att man ser till att vara skyddad online, både genom bra program och sunt förnuft. Dessutom så bör man säkerställa att ens dator är skyddad av ens försäkring och om den inte är det kan det vara klokt att byta försäkring.

Skaffa ett bra virusskydd

Detta kan verka tämligen självklart och det är också någonting som de allra flesta har koll på. Ett bra virusskydd är den första skyddsväggen mot angrepp på dig eller din dator och du bör alltid se till att du har ett virusskydd som är aktuellt. Det finns gott om olika virusskydd till PC och virusskydd till Mac. Se till att läsa på och var inte rädd att spendera någon hundralapp om det krävs för att få ett program som du känner passar väl in på dina behov.

Se till att inte ha samma lösenord överallt

Detta är någonting som man ofta får höra när man skapar konton på olika platser, men som de allra flesta av en eller annan anledning struntar i att göra. Att ha olika lösenord för olika platser är oerhört viktigt eftersom att det gör det väldigt mycket svårare att komma åt alla dina konton om en hackare eller liknande lyckas få tag på ett av dina lösenord. Det allra viktigaste man kan göra är dock att ha ett riktigt starkt och bra lösenord till sin mail. Genom mailen så kan man nämligen ta sig in på resten av de konton som man äger.

Ladda inte ner program som du inte litar på 

Detta är också någonting som kan verka självklart men som är väl värt att påminna om. Det är i skadliga program som hackare lättast kan få åtkomst till din enhet och det allra bästa sättet att undvika detta är genom att bara ladda ner program som du vet att man kan lita på och som är okej att använda sig av.

Använd ditt sunda förnuft online

Att veta vad som går att lita på och inte när det kommer till saker som sker online är en utav de svåraste sakerna som man behöver lära sig. Om någonting känns konstigt i magen är det bättre att man låter bli att interagera med det och om det är ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant så är det med största sannolikhet också det. Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt, men oavsett ens ålder så behöver man vara vaksam online.