Att sälja nyproduktion

 

Det första du funderar på när du vill sälja en nyproduktion är förmodligen om du får göra det, eller närmare bestämt när du får göra detta. Svaret är ja, du får sälja den - direkt, faktiskt. När du har signerat upplåtelseavtalet så har du rätt att sälja bostaden vidare direkt. Detta trots att du ännu inte har fått nycklarna till den.

 

Att sälja en nyproduktion på det här sättet kallas för att sälja nyproduktion på ritning, alternativt att spekulera i nyproduktion. Det har tidigare varit populärt eftersom bostadspriserna har stigit så kraftigt, men det senaste året det nästintill blivit omöjligt på grund av den ökade inflationen och de höjda räntorna.

 

Om du vill sälja en nyproduktion så bör du läsa på, och se till att hitta bra info om att sälja nyproduktion. Se till att du har full koll på vad som gäller och hur det fungerar.

 

Vad kostar det?

 

Något du alltid behöver ha koll på när du ska sälja bostad, oavsett om det är en nyproduktion eller inte, är mäklararvoden. Dessa kan variera en del mellan olika mäklare, så se alltid till att ta reda på vad som gäller. På Mäklararvode.se hittar du vad mäklare från olika mäklarkedjor i snitt tar i arvode och du kan till exempel se vad länsförsäkringar tar i mäklararvode. Samla på dig Se till så att du är väl förberedd när du ska sälja din nyproducerade bostad.


Vill du får offerter från riktiga mäklare så ska du vända till Mäklarofferter, som är en tjänst för bostadssäljare som vill anlita mäklare och i samband med detta vill jämföra mäklare och mäklararvoden.