Det är de motorintresserade bröderna Vladimir och Gino Pasero, ursprungligen från Stockholm, som tillsammans med Ginos sambo Jenny Larsson nyligen har förvekligat sin vision genom att starta Sveriges största gokartbana inomhus. I kombination med den magnifika gokarthallen har de byggt upp ett helt eventcenter där företag och privatpersoner är välkomna att tävla i flera olika former av femkamper och utmaningar.
– Vi vill kunna erbjuda det absolut bästa och samtidigt roligaste alternativen när företag och kamratgäng skall träffas, umgås och ha kul, berättar Gino, som sedan 1995 varit med och startat upp flera anläggningar i Sverige. Här kan man ha både kickoff, teambuilding och konferens.

Förutom att köra gokart så kan gästerna välja att tävla i femkamp. Det finns flera olika tävlingsformer som skjuta pistol, pilbåge och slangbella till att sumobrottas, gladiatorgame, rodeotjur eller tävla i Zebrarace där man på en egen bana hoppar och studsar fram på en uppblåsbar zebra!
– Vi garanterar många långa och goda garv här, förklarar Gino. Här skall man ha kul men också kunna förena nytta med nöje. Allt från en heldagskonferens med mat och dryck till att vilka som helst är välkomna på spontana drop-inbesök.

Lokalerna på mer än 5000 kvadratmeter rymmer förutom gokartbanan och eventhallarna även, duschar, bastu, två rejäla konferensrum samt en festvåning som tar upp till 150 personer med fullständiga rättigheter för slutna sällskap.
– Det är en dröm som gått i uppfyllelse och många års gemensam kunskap och erfarenheter som gjort det här möjligt, berättar storebror Vladimir, som kallas Vladis. Vi har gjort vårt yttersta för att ha bästa möjliga finish på allting samtidigt som gästerna skall få en upplevelse utöver det vanliga. Det här är vår livs investering och vi har verkligen satsat allt för att förverkliga visionen att kunna erbjuda Sveriges bästa anläggning. Det går verkligen inte att beskriva hur mycket arbete vi har lagt ned. Det var nästan ett år fyllt av blod, svett och tårar, bokstavligen dygnet runt.

Resultatet är onekligen imponerande. Inomhusbanan mäter hela 430 meter och är mellan fem och sex meter bred. Alla delar av lokalerna är fräscha och nyrustade och finishen är mycket hög. När det gäller incheckning och tidtagning är det senaste teknik med tidtagning ned på 1000-dels sekund som gäller och aktuella resultatlistor visas på flera storbildsskärmar. Konferensrummen och festvåningen håller en exklusiv standard med racing i olika former som tema.
– Bara asfalteringen av banan kostade oss en halv miljon kronor och jag har själv målat väggar och tak med tusentals liter färg, berättar Gino. Som pricken över i så håller vi nu på att iordningställa ett eget kalasrum för de yngre deltagarna som blir klart i dagarna. Så vår målgrupp är faktiskt alla som vill ha kul mellan 9 och 99 år.

Det som gjort projektet möjligt är att bägge bröderna har en gedigen bakgrund inom motor och event samt att Jenny har arbetat inom restaurangbranschen.
– Som efternamnet Pasero förtäljer så är vår pappa italienare, berättar Vladis. Han hade en importfirma av motorcykeldelar så där föddes väl intresset för motorsporten. Jag utbildade mig till maskintekniker och har arbetat inom fordonsindustrin i Italien innan jag i mer än 20 år drev eget företag som säljare gentemot MC-branschen.

Broder Gino är utbildade sig till Bilplåtslagare och arbetade med detta innan han startade eget.
– Jag jobbade på märkesverkstäder för Porche, Ferrari och Maserati innan jag startade eget och var med och öppnade den första indooranläggningen för gokart 1995. Jag blev även generalagent för mc-produkter, Minimoto och Pocketbike, och lyckades få SM-status på dem i tävlingsform.

Gino flyttade till Gävle och träffade Jenny här 2008. Han arbetade med att konsultera olika anläggningar i Sverige samt att operativt driva en anläggning i Stockholm när Vladis flyttade hem till Sverige och de började arbeta tillsammans 2013.
– Jag och Jenny hade redan börjat fundera på att starta en anläggning i Gävle några år tidigare men när jag och brorsan märkte hur bra samarbetet fungerade mellan oss så väcktes idén på nytt att vi skulle kunna skapa en egen anläggning tillsammans och då var Gävle den naturliga platsen för vår satsning.

De hade testat och utvecklat konceptet och ville skapa ett besöksmål i form av en optimalt eventanläggning med gokart som huvudattraktion.
– Det var så vi hamnade i Gävle och efter att ha tittat på mängder av lokaler så fann vi den här lokalen med bra möjligheter till utveckling och gångavstånd från centrum tillsammans med vår hyresvärd Diös.

Satsningen har tagits emot väl av både företag och motorintresserade samt äventyrslystna privatpersoner i regionen och verksamheten håller öppet varje dag mellan klockan 12.00 och 20.00.
– Vi har även många långväga och även internationella gäster som företag som t.ex. Sandvik och Korsnäs samt Högskolan bjudit in, berättar Jenny. Hundratals företag har redan hittat hit liksom kommuner, Landstinget och Polisen som f.ö mätte hastigheterna med radarpistol. Det vi känner att vi inte riktigt har nått ut med än är väl kanske helheten. Det vill säga möjligheterna till hel- eller halvdagsaktiviteter där man kan starta med en lunch för att sedan konferera innan det blir action och tävlingar. Sedan kan man ju avsluta med en gemensam middag med prisutdelningar och andra festligheter. Vi är ju ett eventföretag så många blir förvånade över att vi hjälper till med helheten och tar ansvar för att säkerställa att det blir lyckade arrangemang. En annan stor fördel vi gärna vill understryka att här är det garanterat väderokänsligt här. Vi lovar hög stämning och rätt trivseltemperatur året runt!

De är måna om att samarbeta med flera olika aktörer för att öka den gemensamma dragningskraften till regionen och vill bidra till att Gävle blir ännu mer attraktivt som besöksmål.
– Just nu pågår till exempel Bilmetro Cup där vi haft flera olika öppna deltävlingar med start förra året. Dessutom har vi naturligtvis ett gott samarbete med flera aktörer inte minst inom fordonsbranschen som tycker att vi är en kul och positiv partner att samarbeta med.

På frågan om de är beredda att starta upp ett ställe till på någon annan ort är Gävle är de odelat positiva.
– Vi har idag ett klockrent koncept och så stor erfarenhet av detta att det skulle finnas många synergier inte minst om andra aktörer är intresserade av ett samarbete i andra städer, hälsar bröderna. Men Gävle är vår hemort och fokus nu är att uppfylla vårt löfte - att hälsa så många som möjligt som vill ha en upplevelse utöver det vanliga varmt välkomna till en av Sveriges häftigaste eventanläggningar.

För mer information se:
http://www.gokartgavle.se
http://www.facebook.com/Gokartgavle

Bildtext: De motorintresserade bröderna Vladimir och Gino Pasero har tillsammans med Jenny Larsson startat Sveriges största gokartbana inomhus.