Börja med att älska dig själv 

Att hitta kärleken i äldre dagar börjar med att älska dig själv. Många äldre män och kvinnor har varit i förhållande tidigare, där de sårats, skilts eller mist sin partner. Att gå igenom upplösningen av ett äktenskap eller ett romantiskt förhållande kan ofta kännas väldigt smärtsamt. Det blir dock markant enklare om man först och främst börjar med att älska sig själv. För att kunna älska någon annan krävs det nämligen att man accepterar sig själv för den man är.  

Var ärlig med dig själv och den du träffar 

Att vara ärlig mot sig själv och sin partner är viktigt oavsett vilken ålder man befinner sig i. När man blir äldre inser man dock att kommunikation och ärlighet är viktigare än något annat. Se därför till att kommunicera med den eller de du träffar och var ärlig med vilka intentioner du har. Om du endast är ute efter svensk sexdating så berätta det i tid. Vill du gärna slå dig ner, flytta ihop och leva resten av livet ihop, berätta det. Inget förhållande klarar sig utan kommunikation och ärlighet. 

Ställ krav – men inte för höga 

När man når en viss ålder har man inte längre lust eller ork till att träffa någon som inte delar samma värderingar som en själv. Man vill inte längre “leka” som de unga kallar det, men gärna hitta någon som vill ingå ett seriöst förhållande. Därför är det viktigt att du söker dig till att dejta mogna kvinnor eller män, som är ute efter det samma som du är. Det vill säga någon som är redo för att slå sig ner och spendera resten av åren tillsammans. Visst är ingen av er bundna till något, men det hjälper att veta att ni har samma mål med era dejter.  

Våga mer! 

Sist men inte minst vill vi betona det faktum att man måste våga mer för att kunna träffa någon. Ett förhållande är inte ensidigt. Bägge parter måste lägga ner tid och engagemang på att få ett förhållande att hålla. Det vill säga att du faktiskt måste våga bege dig ut på dejtingmarknaden igen för att äntligen hitta någon. Du kan inte sitta hemma hela livet och vänta på att din drömpartner knackar på din dörr. Du måste själv våga mer!