Därför är det viktigt att du fokuserar på din hemsida och ser till att regelbundet uppdatera den. De största fördelarna med att ha en snygg, stilren och uppdaterad hemsida för ditt företag är bland annat:

- Bättre skydd mot virus och skadlig programvara
- Högre placering i Googles sökresultat
- Anpassar sig bättre till användning på mobila enheter
- Kan ge en större kundkonvertering
- Mer kompatibel med nya tillägg och funktioner du vill installera

 

Stärk ditt varumärke

Eftersom hemsidan är bland det första dina nya kunder ser av är den också en stor del av ditt varumärke. Med en snygg och stilren webbsida som är användarvänlig stärker du ditt varumärke. Det ökar chansen för att potentiella kunder känner sig trygga med företaget och väljer att anlita dig eller köpa dina produkter.

 

Bättre kundupplevelse och säkerhet

En bra kundupplevelse är avgörande för att någon ska välja dina produkter eller tjänster. I värsta fall besöker en potentiell kund din webbsida och tycker att den ser föråldrad ut, är svårnavigerad och inte har den information som kunden efterfrågar. Därför är det viktigt att hemsidan alltid är utformad för en så bra användarupplevelse som möjligt. Den ska vara stilren, lätt att navigera och förstå. Framför allt ska den tillhandahålla relevant och aktuell information.

Genom att hålla hemsidan uppdaterad ökar du även säkerheten för dig och dina kunder. Det finns ingenting som avskräcker mer än en hemsida som har kraschat eller riskerar att sprida virus till andra enheter. Med den senaste säkerhetsmjukvaran minimerar du därmed säkerhetsrisker för dig och kunderna.

 

Anpassad för mobilenheter

Idag använder allt fler kunder sina mobiltelefoner och surfplattor när de surfar och handlar på nätet. Om din hemsida inte kompatibel med och optimerad för mobila enheter missar ditt företag mängder av möjliga kunder. Ser du till att hemsidan alltid har den senaste uppdateringen och är optimerad för dagens mobila enheter, ökar du chansen för att nå och konvertera fler till kunder.

 

Optimerad för sökmotorer

Sökmotoroptimering är viktigt för att få människor att hitta och besöka hemsidan. De flesta kunder använder idag Google eller andra sökmotorer för att hitta de företag och produkter som de söker.

Därför är det viktigt att din hemsida kommer upp och syns i resultatet när kunder gör relevanta sökningar. Genom att kontinuerligt hålla hemsidan uppdaterad kan du se till att den är optimerad för sökmotorernas aktuella algoritmer. Det ökar chansen för att du syns högt upp i sökresultaten, vilket leder till att fler besöker din hemsida.

 

Ökad konvertering

En av de största fördelarna med en uppdaterad hemsida är möjligheten för en ökad konverteringsgrad. När de väl kommit in på hemsidan är målet givetvis att konvertera dem till betalande kunder.

Om din hemsida är uppdaterad med en tilltalande design, relevant information och användarvänlighet blir chansen mycket större att besökare faktiskt slår till och blir betalande kunder. Är sidan inte det är risken betydligt större att de lämnar den utan att köpa någonting.

 

Sammanfattning

En kontinuerligt uppdaterad hemsida är otroligt viktigt för ditt företag. Genom en förbättrad kundupplevelse, anpassning för mobila enheter, ökad säkerhet och sökmotoroptimering ökar du chansen för människor att hitta dig och bli betalande kunder. Är din sida inte uppdaterad är risken att det blir svårt att hitta den, eller så lämnar många den utan att göra ett köp.

-----

Om Webbyrån WEBBAB

WEBBAB gör hemsidor till företag. Vi bygger professionella, responsiva webbsidor till ett mer fördelaktigt pris. Vi bygger lösningar efter dina behov.

Hemsidor till företag - Webbyrå i Gävle – webbab.se