Efter några fantastiska soldagar i juli och augusti fick Innergården verkligen erbjuda skön stämning med både mat och musik. I augusti flyttades det ofta in i restaurangen och med nästan lika somrig stämning rullade kvällarna på som planerat, plockmat i kombination med dryck och goda pizzor fick sätta temat för krogen. När nu hösten närmar sig, eller är här, väntas lokalen öppna igen med plockmat i fokus och tanken är att man ska dela på maten. Menyn består av chark, ost, grillade räkor, grönsaker i kombination med mer arbetade anrättningar som pizzor, kött, fisk och vegetariskt. En dessertmeny är ett givet inslag samt något sött i glaset till detta. Den 18 september öppnar Matsalen och fortsätter servera rätter i ”sharing”-konceptet med serveringar om 2-4 portioner per rätt, vill man beställa till mindre antal går det självklart bra då tanken är att dela på maten som dukas ut i på bordet med tillhörande assietter. Dryckesmenyn förnyas med nya viner, drinkar och alkoholfria godsaker.
– Att dela på maten på restaurang är verkligen ett trevligt sätt att umgås på berätta Sofia Jansson, krögare på Drottninggatan 10. Hon lovar även några riktigt spännande nyheter från Leif i köket samt att de storfavoriter som gästerna pekat på kommer finnas kvar. Konceptet med att dela på maten gör middagen trevligare och sätter igång samtalsämnena. Perfekt att boka in kick off, personalmiddag, släktträff, födelsedagar. Kombinera besöket i Matsalen med en biokväll, avsluta din shoppingrunda i Matsalen. Starta din konsertkväll med plockmat eller passa på när Matsalen erbjuder underhållning. Restaurangen tar även emot större gäng och drop -in gäster som kanske vill ta något litet i baren. Pizzamenyn blir kvar med ett par nya kombinationer men Bianca, Grill och New York- pizzorna får vara intakta säger Leif Klövstedt.

Premiärhelgen för Matsalen väntas den 18/9 och lokalen kommer även den till dess att piffas. Med enkla medel, lite tyger och belysning vill Sofia och Leif skapa mysig stämning, familjärt och avkopplat. Underhållning fortsätter vara återkommande och på premiären bjuder Matsalen på duon Amanda Örtenhag och Rikard Sjöblom.

Två singer/songwriters i ett intimt möte bland americana, folk, ballader och country. Tänk Townes Van Zandt, Bonnie Raitt, The Band. Amanda Örtenhag och Rikard Sjöblom är verksamma i många olika projekt och trots att deras musikaliska banor har korsats förut så är detta första gången de skriver musik till ett gemensamt, tyvärr ännu ej namngett projekt ihop

I menyn väntas smaker som Kyckling med rökt ost, chili på oxkind, kalvtartar med tryffelpopcorn, tabbouleh och asiatisk majskolv. Välkomna att boka era platser, ta med gänget från jobbet, släkten eller vännerna och dela på härliga smårätter i D10 Matsalens nya kvälssatsning.

Öppet varje torsdag, fredag och lördag med quiz, AW och grym underhållning, hål utkik vad som händer just till helgen, droppa in på en drink och lite plock. Med start lördagen den 18/9. Varmt välkomna önskar Sofia och Leif med personal på Drottninggatan 10.

 

Boka:

Info@drottninggatan10.se

026100008

https://www.drottninggatan10.se/